Oct 29, 2010

utk lil dadif..

udah lame mau citerkan mender ini....tp agak kemalasan utk membuat n3..atau ade citer yg aku nak citerkan dulu..atau..aku terlupe nak wat n3 neh...atau lagi...line tenet camla cibot...

ari tuh aku g farmasi...ingat nak cr ubat sakit tekak dadif yg dah kehabisan stok...tp malangnyer ubat spesis yg aku cr tuh non ado...so dia suggest la obat len....jenis kaspul...tp bole buh kat susu dia....dan katenyer lagi sgt sesuai utk org yg ade tonsil....emmm...pikir punye pkir...beserta dgn kate2 mommy aku...maka tak jadila aku nak beli obat tuh...yang regenyer adoila....setakat obat sakit tekak aje rm48....

jadi..aku tanye same dia..ade tak vitamin or something yg bole bagi selera makan pade anak teruna aku tuh...dan dia kate ade..."PREBIOTIC"....pil neh ko kene simpat dlm fridge...kene bg dia sejok....


mendelah neh cam aku penah dapat time dadif  berak2 ari tuh...tp tak sure la same ke tak...dr segi jenis rope..dan info yg ade...cam serupe...emmm...ade tak kalangan dr korang gune obat neh..atau yg seangkatan dgnnye????

katenyer lagi vitamin ini sebagai penambah selera...dia juge bertindak sebagai penguat imun badan...jadi anak tak mudah dijangkiti...samada demam + flu + cough atau pon virus2 yg mudah hinggap kat budak2...cam anak aku neh....


dan obat neh leh ko boh dalam susu dia...dan obat neh tade perisa..ianye natural...dan mmg sgt sesuai la utk dadif...yg sgt alert akan rase susunye...ko boh la apepon...kalo dia rese len aje....konpem kalo ko buat 6 oz...make teros kesinki 6oz tuh...kalo 8oz lagi la...fitam teros aku...asik dok keje buang aje susu..


dan ari neh baru 8 ari lil dadif makan mendealah neh...so far aku tgk...selera dia udah pulih sket kot...tak cam ari tuh...susah yang hamat....susu plak makinla kuat....setakat neh sakit2 pon lom dtg lgi...sejak dia bek demam ari tuh...


itula obat yg dimakan leh lil dadif setakat ari neh..vitamin yg aku amek kat klinik aku stop dulu...rege utk sebotol hanye rm59....makanye kalo abes mendelah neh aku igt nak try appeton syrup tuh...korang rase ok kah aku tukar2 vitamin dia??????

tulun jawap sket readers2...sayang korang ahhhh...muahhh..muahhh...muahhh....


thanxs yah auntie2..kerane menjawap persoalan bonda sayep...dan sememangnyer sayep adelah testimoni utk bonda sayep...weeeee...dr bby sampai la nehhhh....♥




Oct 28, 2010

wtf!!!!

wat da hell la!!!!!dok depan pc sambil tersengguk2..sambil dok maki hamun..sambil berisgtigfar....server sangat cam la sipot babi!!!

sampai nak bukak emel keje pon...walaaaaaaaa.... cam...hadoiiii!!!!!

bengang!!!!!!! lagi la kalo aku nak hapdate....apetah lagi kalo nak bace citer2 korang..lagi caammm harammm!!!!!!slow dia huh....killer mancabor la wehhhh!!!




5 generations...

short n3 utk pagi ini...mau tunjuk kat korang...dan aku pon baru dpt info mlm tadi...rase bangga pon ade...pasal....pasal ape kengkawan...pasal oneng2 *eh betol ke aku sebot neh??? lil hadif masih ade lagi...walaupon...hanye oneng2 saudara...kire oraitlah....ade juge...korang ade???ade? ade?....meh aku kasi tengok oneng2 lil dadif...

 kalo ikot turutannyer...orang tua neh..mak sedare kapade atok jantan aku...

nenek sedare kepade mommy aku...

noyang sedare kepade aku...

oneng sedare kepade lil hadif...yey!!!...dapat juge dadif tgk oneng2 dia....nnti bile dah beso kot dadif ilang ingatan ade ke aku penah tgk...hah..ya anak..sile bace blog bonda kamoo..proofnyer ade disini akanda kuh...

perfect!!!!cume gambo mak kepade atok aku tuh non ado la....kene aku gali la kat umah dia dulu..tu pon kalo ade la...kalo takde...tak dapeklah nak aku ade2kan....so cukopla kami 5 generasi.....

tu aje....daaaaaaa....


Oct 27, 2010

hanye kerane bihun singapura...

yek ko...hanye kerane aku tak tau nak kasi ape lil dadif makan...aku pikir punye pikir....aha....udah dapat nak makan ape...so mlm tadi aku + en.hubby + dadif g kat bawah neh...

 yeap...sds cafe....time belom kawen & time pregnantkan dadif dulu...aku sgt kemaruk dgn spageti seapud dia..mmg yummeh....!!!

so aku pon oderlah utk dadif bihun singapura....dan aku telah pakse en.hubby share ngn dadif..pasal dadif bukan abes pon 1 pinggan tuh....*zalim tak????  dan aku makan nasi +black papper chicken...

b4 sampai makanan yg dioder tuh...aku beli neh utk dadif..pasal dia sudah kelaparan tahap cipan punye....dah start nak cranky2...

 dia sgt shuke ini...bagus...tak sia2 bonda beli tau...

 dicicahkan dgn hot milo babah punyer!!!!10 keping dia makan...gud boyyy!!!

dadif tgh ralit tgk awek kat dlm stroller tuh....gatai!!!!

 tensen...mane makanan neh bonda????


 tunjuk perasaan....i want more biskut la babah!!!!

 sudah kenyang....

bagus2..sile bace dgn tekun yah anak...bonda & babah mau mkn dgn aman....gud boyyy!!!

diakhiri muke kami ber2....

picca makanan aku + bihun tuh non ado...tak sempat nak mengsnap...kerane kami2 pon sudah lapor tahap cipan punyoooo!!!!

dahhh abess..sekiann








The Way They Sleep Giveaway


dan picca lil dadif yg nak dilekatkan kat sini adelah...


lil dadif kalo tdo kat buai mmg macam2 chare...kalo tdo kat katil...posisi yg paling digemari adelah menonggeng....seperti ini...
.
.
.
.
.
.

itu aje....


jup yek...

aku sedang mem'bz'kan diri...sedang mencari resipi utk masak macaroni / pasta...utk lil dadif ..kang bile aku dah dapat..atu dah bosan mencari aku hapdate lagi yek kengkawan...!!!
apepon tgk la dulu lil dadif mengira 1 2 3...

 shomel kan????cam betol2 aje dia dok ngira...

 abes sume barang dia bersepan...pitam tok ma dia!!!!



video

harapnye sampai beshor rajin begini...dadif la harapan bonda dan babah...♥

pergi jua...

semalam balik keje...mummy teros kate...."dik...bak nenon dah meninggal..."

aku owhhhh....ye kah...innalillahwainnalillahhirojiun....

pergi jua atok sedare kuh....dr DIA kite datang...dan kepade DIA juge kite kembali...

alfatihah untuk tok nenon kesayangan kuh...

*picca time aku kawen...bersame atok2 sedare...

semuge rohnyer ditempatkan dikalangan orang beriman...amin...

Oct 26, 2010

kesahnye...

semalam balik2 keje aje...aku tengok kete ayah kat luar...dlm ati berkate...."aik pehal lak kete ayah park kat luar lak neh????"

masok2 aje aku laju2 je tanye pesal keta ayah park luar tu???then mommy aku kate ayah aku baru balik melawat atok sedare aku tgh tenat....

auchhhh.....tok nenon kah???yep kengkawan tok nenon tuh atok sedare aku....adik kepade atok aku belah mommy aku....dan dia salah sorang atok jantan yg paling sporting...dan laser juge...tp bab laser dia tuh...konpem aku tak amek pot...so bile aku dgr berita tu aje...sayu lak rase dlm ati...rase cam baru aje raye lepas..aku dok gurau2 senda dgn dia....hah....ko jgn tak tau kengkawan..aku neh digelar cucu sedare paling cute!!!!! agagagag...*statement tak bleh blahkan...tp itu adelah kenyataan yek kengkawan...bukan tipu2 punyer...

so mlmnyer mommy aku nak pegi lagi umah tok nenon aku tuh...so aku rase...aku pon mau ikot ah...kot mane tau raye next year tak pat jumpe agi....kang ralat lak kalo tak g...so before g  tu aku + en.hubby + dadif kuar jup g cari susu dadif yg hampir kehabisan stok...susu s26...progress tuh..*


dan juge diapers mamypoko....


dah selesai memborong utk sebulan punye stok...g singgah sup anis utara....utk kami mencekik...dan niat dihati nk kasi dadif makan kuew teow sup utk dia....

alhamdulillah...mau juge la dia makan walau tak banyak...3 / 4 suap ade la juge...pastu namo sudah....

tgh tgu oder sampai...dan dak dadif tgh ralit budak tengah lari2...

 budak tecik yg boring asek kene pakse posing aje...

 haih...rase cam nak geget aje...dak neh tau...

 posing ngn bonda baru nak tgk camera tau...neh budak...

cobaan utk turun dr bby chair tuh....nampak spt bersilat tgn babah dia...

 dah kene marah..siuman la sket...:)

*pic makan non ado...oleh kerane kene makan laju2...dan suap dadif laju2...tidak la sempat nk snap..

abes2 meradak....mohla kite pulang...nak amek tok ma + tok ayah...nak g umah tok nenon..kang ade kite kene petir ngn tok ma lambat bebeno g cr susu.........*sesi kat umah tok nenon pon  tade sempat utk snap..tp mmg sedey la....tgk cucu dia dok aje tepi dia....temankan dia..bacekan yassin....mmg sayu hati aku...:(

dah tu je....


sket ok kot

emmmm...
yah....itu tajuk..menggambarkan mood sayep...

mood sayep udah beransur sket....

tp..mood utk menulis..membebel...maseh di mood last week...malas + borink!!!

sekang mood utk ber'blogwalking'....

jalan2...bace citer org....tgk bby shomel2... suke amat...

tu aje...

tgk dulu si ensem sayep...




Oct 25, 2010

bored!

fuhhh...fuhhh...*sambil lap2 sket...

agak bersawang blog bonda dadif neh kan.....dah nek berabok....

mood last week mmg boring amat...tak tau la nape..dan mood itu telah didrag sampai ke diz week...

so kengkawan...teros la menjelajah ke sini...walaupon tak ade hapdate...soon la aku story2 yah...





Oct 20, 2010

plzzz...dunt go...

ala.....dpt bad news petang td dr collegue aku...sentap!!!!!!!

<_*

mood teros down sehhhh!!!!!!alor...tak yah la g sane.....bagus big bos...plz condem lagi...jadi DIA tak jadi nak p sane...kasik condem lagi...lagi dan lagi....

bukan ape beb...selame 3 tahun bersame...*aceh bukan bersame tut yah...hidop aku pasti akan susah!!!susah sesusahnyer..killer!!!!! tak dapat bayangkan la kalo tempat dia digantikan oleh org len...namo...namo....namo.......ahhh tak tau la nak ckp cmner agi...hopefully sangat ianya takkan terjadi..never......

geng landscape...aku sure korang pon namo kannn??? kan??? kan????

 cer...sedang mengenangkan naseb ape akan berlaku jike dia tiade....tsk..tsk..tsk...

damn!!!

budak yg rajin...

sayep suke bace buku..bonda sayep ari2 bacekan sayep buku....

acehhhh...^_^

tp betolla weh....siyes...anak aku neh suke sgt selak2 buku...kalo dia selak buku tuh....cam ia2 aje dia paham kandungan buku tuh....

 dunt disturb!!!!
ehhh susah lak nak selak neh..
ehhh ape dia tulis nehhhh???



 dahhh finish bonda!!!!




I WARN!!

i have no intention to show off or provoke anyone in any matter.
jika anda terase dgn ayat2 yg dikeluarkan, please feel free to leave frm here....
diz is our life/ my own blog....diingatkan
DO NOT
ever copycat the idea of my backdated articles/photos WITHOUT my permission please...
if u'r posting any backdated entry of mine on u'r latest post..please keep my link credited..
Just be nice...

Happy reading...!!