Feb 17, 2011

tak paham..


mahap kengkawan.....masih belom tertunai n3 yg tertunggak....
dan lagi satu..respon cam kurenng la....
so kite tgk sampai petang kang...kalo ade ade lagi org yg memilih...leh la aku buat dan2 tuh..
kalo still camtu juge...
esok la aku story berdasarkan tajuk mane yg menjadi pilihan hati...


dannn..aku agak kebizian la sket diz week..
nape ek....emmm...
maybe mate aku tak tahan tgk table yg semakin bersepah dgn kertas2...
yg sengaje berserak nih..
ewwwww!!!


owhhh...aku nih nak meluah perasaan sket....
nape ek...
ade manusia yg suke kate org...gtu gini..tp sedangkan dia pon mengalami mende yg same?? 
y la..y...y....tak paham sungguh!!!


pastu nak berlagak macam bagus...
kalo ye pon bagus..bleh tak ko jadi low profile sket???
ape ko dapat kalo ko eksen2 dgn rakan seopis??? 
ko bangga??? 
dem!!!!


yeah...mmg orang itu suke eksen depan aku..
pasal dia tau...aku akan layankan...aku akan hanggekkan apeee saje yang dia katekan...tp.....
ade tpnye....
ko awas fomfuan...kalo  aku dah berbunyik....ko jgn ter"sentap" pulak....


ahhhhh..apepon aku bersyukur dgn ape yg aku ade sekang...yeah..
sometimes kite ter"alpha"..*cit tak menahan ayat*.. kite ter"eksen" atau ter"show op"..
tp kalo selalu..kite bukan ter"LUPE" kan????? 
itu SENGAJA,....


yap...lagi skali aku kate..aku bersyukur dgn ape yg aku ade...
family...suami...anak...kawan2 yang nyata..kawan2 yg tak nyata = kawan belogging...
kerja aku...bos aku...dan juge ko...
ko fomfuan yg suke meng"kerek"kan diri tak tentu pasal...
pasal..dgn sikap ko.... aku dapat blaja lg mengenai manusia...habit manusia spt ko....huh...

kenape aku publish n3 camni..adekah aku jeles dgn itu fomfuan.. 
no-no-no..
tidak same skali..cume meluahkan..
ape yg aku rase....
dannn aku mmg tak suke spesis manusia cam itu...
lagi...kalo yg dikutuk itu...adelah kawan sendiri....
yg selalu ko kene hadap..
wtf!


cerite ini menceritekan manusia yg..

1. suke mengate dibelakang kawan(back stabbers)
2. suke mengeksenkan diri tak tentu psal



 *n3 ini tiade gambo...kerane ini n3 bengang ..dan jike yg tengah skodeng ni adelah ko...emmm...aku hanye kate...sori!!!..ko terase ke...emmm kalo terase..wat can i do???*



10 komen tomen:

@e_da said...

memang meluatsss ada org mcm tu depan mata kan.. tak tgk dah depan kita.. bila layan lg mengada.. sabo ye akishh.. jgtn kawan dia.. meh kwan ngan kita di alam blogger... ehheh

mama qistina said...

sabar bebanyak jelah....orang cenggini nanti kalau kita tak layan diapun malu sendirik ...jom kita kawan dua ....

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

mungkin dia tak sengaja kot kis

tapi if dah selalu..mmg saje nak show op la kan.
sabar ajela if ade kwn camtu

tapikan..kdg2 kita sendiri pon bercakap kita rasa cam bercerita cam biasa..tapi ade org yg rasa kita show of..ha tu len lak cite nye kan..sbb aku penah kene..aku tak lebey2 pon..tapi dia rasa aku lebey2..is2..mcm2 kan manusia
sabar ye mek akis..manusia ni mcm2..ehehhe

[-suziey-] said...

xpaham jgk pasal memilih tu..

CuppyCakeMommy said...

i kalau tahu..i face to face je dgn orang cap ayam ni

cik puan akish said...

@eda:tu la psl...makin lame..makin la...mentang2 dia tgk kite tak kesah...

@mama qistina:tgh bersabo ni yunk!!
neway..yom2...kite geng...

@rose:kannn kalo dah slalu..itu bukan tak sengaja..itu mmg dia nak berkate yg beso2 aje...

@suziey:syg kuh suzi...pilih tuh pilih tajuk yg nk dipublish..tgk n3 baawah n3 ini..

@mommymia:ekceli..udah disound face to face..tp..entah ek..maklomla org cap aym..dia mane reti bahase kot..=)

✿etiey erywan✿ said...

nape ni yang? jangan marah2 biasa tu manusia cam gitu. memang sakit kepala dengan org macam ni. takpe lah yg penting kita bersyukur ats rahmatNya.. wey wey comel header!!! classs u

mekchu said...

tak pe.. luahkan apa yg terbuku kat dalam hati tu.. itu lah guna blog kan.. puasssssss....

take care dear...

Lieya said...

0ooo ade ehhh org spt itu kat opis kite... ehehehe adkh aku org itu??? heeeee ampunnnn kalau itu adlh aku. meh sini sound kuat2 kat aku bg aku sedor diri. kalau org lain, ampunkan jugaklaa..semoga Allah memberi rahmat dan hidayah kepadanya. cume berpegang pd "what u give, u get back". Ampuni aku ya Allahhh...

cik puan akish said...

@lia:ahahah..ko terase ka???
chill babe...dan aku harap juge dosa aku diamponkan kerane mengutuk org itu di belog aku....coi!!!!

I WARN!!

i have no intention to show off or provoke anyone in any matter.
jika anda terase dgn ayat2 yg dikeluarkan, please feel free to leave frm here....
diz is our life/ my own blog....diingatkan
DO NOT
ever copycat the idea of my backdated articles/photos WITHOUT my permission please...
if u'r posting any backdated entry of mine on u'r latest post..please keep my link credited..
Just be nice...

Happy reading...!!