Jan 31, 2011

lebat la gile ujan...


wahhhh dah petang baru mau berupdate...
matila...mmg merundum la nuff2 aku...


apetah lg utk begelar seorang blogger yg tegar....


alalalala....aku teramatlah kebizian..
mmg aku tak dan langsong nak ber-belogging kat opis nih....
ate cam kat umah tak bleh...ahakss....
bokben kuh udah disekat da....
mau tgu gaji en.hubby baru bayor...gtu...


eh...tempat korang pagi tadi ujan tak?? 
pehhhh kat nusajaya pagi tade gile la lebat ujan....
drive kete pon ala2 kemut aje aku....sgt berhemah...
bukan ape takot kang aku langgar orang la lagi cam time aku preggy dulu2 marin..
ah..tragis sgh!!!!!


tp disaat aku sedang menulis coretan ini,,sambil mendengarkan radio HOTFM...lagu aizat yg berkumandang...yg aku tak tau ape title dia....*ahaks....sesekali tukar bahase la* 
ujan diluar sudah berenti....cume masih mendung.........


cume mau story pasal hari sabtu aku...
emmm seperti yg aku nyatakan hari itu...
mau g ngukur kat jasko bukit indah....terlaksane...
dan niat aku utk menkopakkan duet sendiri pon terlaksane,,,
setelah berjaya mendapatkan 1 foundation -1 lip bam - 1 blusher  STAGE...
ahaksss....yezzz...mmg puas hati!!!


dan.....lg yg amat aku berpuas hati adelah....



ye...kat sume jasko pon aku rase ade playland nih kan....dan,...
aku bajek2 tamo kenalkan dadif dgn sume ini..
kerane ini sume...bisa menkopakkan duit bondanye yg selalu saje kekopakkan...
tp...sejak yg aku dok umah seharian dgn dia....
sampai je petang..lil dadif seolah2 kebuntuan....
serba tak kene...
berdiri depan pintu..sambil terkerok2 kepale...
pegi ke bakul mainan....
pegi balik ke pintu...cam tu la..
dan aku rase lil dadif macam mengalami masalah problem yg amat besooooo punye....
*sebut cam iklan megi yg tgh pigang ikan kat pasar tau*


dgn itu aku rase lil dadif boring dok umah seharian....
lagi..kat umah tuh bukannye ade kawan utk bermain..
melainkan..mommy + ayah dan anak sedare aku yg berumur 13tahun + 11 tahun,,,,
yeahh...aku dapat rasekan dadif mmg sgtt boring....


so....tak salah kot aku abeskan rm3 utk 1/2 jam hepi2kan hati lil dadif...



yeahhh!! 
aku rase sgt worth it!!!
lil dadif hepi sgt maen kat situ..
walaupon first time menjejakkan kaki kat situ...
dan utk permulaan tiade kawan yg dia berkenan kat situ...




see...senyummm aje...wahhhh ahti aku pon lega...sekurang2nye lil dadif tak la stress sgt kan....
asik terperok kt umah...




itu amoi...adelah kawan baru dadif!!!! she's so ....friendly !!! 
ko jgn tak tau itu amoi yg ajar aku camner mau ajar anak2 maen kat situ...
*malu sekejap..yela..ai mane penah masok tmpat camni...*




dan...lebih memeranjatkan lil dadif sgt eksaited kejar itu amoi!!!! 
hepi sgt....mau maen sesame....
dan itu amoi pon sgt protective...."bby...bby..come2...come follow me..." 
alololo...cuwit amat....




tengah syiok2 maen....masa pon dah time.....
so yok la dadif...momma pon udah penat sehhh....lenkali kite g lagi yek....
momma promise...every weekend kite g sini...dadif pon kate "emm"

walaupon aku rase penat..tp rase hepi sgt...
pasal...aku dpt hepikan hati lil dadif..
dapat maen2....
dapat kawan....
*jgn kate tetibe dadif udah mau adik ye kengkawana...=D* 

so itula citer ari sabtu aku ari tuh.... 




notakaki :ekceli hari ahad tuh ade gathering kawan belogger johor..skali hujan tak renti...
lebat lak tuh...aku pon tak tau la samada gathering tuh on ke op....ade sesape tau????


5 komen tomen:

ღnFashyaღ said...

keep on, cume ubat tempat je kat umah aishah..:)

cik puan akish said...

aiseh2...mmg rugi tak pat join....

kite tak dpt update..

=(

Softtouch [Hanim] said...

sukalah dadif tu bonda dia dah ajar mian kat playland tu..xpe kish.sekali skala bg chance kat dadif main kat situ..mmg hepylah muka dia

@e_da said...

hehhe dadif pandai kejar awekss. cari yg cun2 tau... mmg happy bila anak happy kan....

Elin said...

hai, best kan biar anak main2 kat tmpt camni. Sy ari tu pun pegi jusco 1st time jmpe tmpt ni...murah pun murah. Dulu penah bawak tmpt mcm kiz sport tu..tp yg ni lagi murah.

ni entry 1 st time pegi bawak my dotter main kat tmpt cam dadif main ni..hehe

http://hattaleen.blogspot.com/2010/12/jln2-jusco.html

I WARN!!

i have no intention to show off or provoke anyone in any matter.
jika anda terase dgn ayat2 yg dikeluarkan, please feel free to leave frm here....
diz is our life/ my own blog....diingatkan
DO NOT
ever copycat the idea of my backdated articles/photos WITHOUT my permission please...
if u'r posting any backdated entry of mine on u'r latest post..please keep my link credited..
Just be nice...

Happy reading...!!