Jan 21, 2011

gara-gara lil dadif...



whoaaaa....!!!!


rajin seh bonda dadif update 1 ari sampai 2 n3...
hehehhe....sape lagi nk puji aku..melainkan aku sendiri...
eh eh...baru 2 n3 udah kecoh??? 
ahhh kesah la aku!!!..nak kecoh ke hape...
kire 1 kebanggan pade aku...pasal merajinkan diri untuk update...
lagi..bukan pakai AUTO PUBLISH tau....
karang sekarang...teros publish....gtu....


ehhh...yg sebenornye kan...
aku nk ngadu ngan korang neh...warghhhhhhhhhhhhhhhh 
* eh tetibe menjerit la pulak...tadi sakan bukan maen lagi eksen*....
ahahahah...sile abaikan ke"eksen"an saye itu...


ko..aku nak ngadu...
tulang bahu aku sampai ke belakang lengan nih...saket killer!!!  
*sambil dok picit2 bahu sendiri*...


alkisahnye...
baru je hari ini aku rase...
bangun2 tido eh eh..pesal lak sakit bahu aku nih..salah position tdokah???
takkan la....owhhh baru aku teringat ko....
semalam aku jatoh..cam nangka wangi.....


gara2 si lil dadif yg sgt ensem tuh la....
molek semalam aku jage lil dadif time en.hubby masak kat umah MIL...
aku dok bersile atas sofa..lil dadif dok maen2...
tetibe dia cam dah boring maen sengsorang..aku tak layan dia...
pasal aku dok bz bace paper....
dia dok terik tgn aku....
dan kalo ko nak tau sofa kat umah MIL aku tuh  gedabak punye...
jadi aku tak dapeklah nak meng"control" badan...
dia terik...
aku nak mengelakkan kepale lil dadif dr terkene bucu meja...
yg ko boleh agak bucu meja macammane...
teros aku...gedebabbbb!!!...jatoh terngiring dgn tgn aku dok pigang pale dadif....
huh....time jatoh tuh..lil dadif pon jatoh same....
cume alhamdulillah...tak kenala dkt bucu meja tuh!!
cume adoila...time aku dah  jatoh nih..kecik beso..kecik beso aku tgk dadif...
nak marah...haihhh...sabor ajela.......grrrrrrrrrrrrrrrrrr...
dah macam bunyi anjing nak kejor org ko tau......

=)


dan2 jatoh tuh...
lil dadif bangun..dia dok tenong muke aku....
tak berkelip2 mata dia.....
agaknye dia dok pikir...momma nih nk buat stunt ke depan aku..
hahhhh dia tak tau dia punye pasalla aku jatoh!!!! 
kesabaran!!!


elok tuh..aku tenung muke dia...
aku kate same dia.."dadif tak syg mama eh??? tgk..mama jatoh..sakit tau...."
dan2 tuh..dia teros dtg...
hulur dahi dia...teros pelok aku....
haihhh....lagi disitu..aku kesabaran..... 
cair teros...
teros abeskan bace paper...






dan hari nih...killer sakit belakang bahu aku nih... 
dah rese cam dapat jab time peknen dulu...jap ape tuh...
ahaa..kancing gg !! gtu la rese sengal dia...
korang peknen ade amek jab kancing gg tak???? hah kalo takde korang gile ah tu.. 
warghhhhh....


sadis sungguh...ko tak kesian ka kat aku??? ape??? tak???? ciss...sentap lagi aku disini...


=)




12 komen tomen:

Softtouch [Hanim] said...

siannya awk kish...tp nasiblah dadif xkene bucu meja tu..moga cpt sembuh..letak minyak panas ke..koyok ker kat bahu tu...

Mama AminAzim said...

ala siannye... balik nnt suh lil dadif urut ye :) ada bengkak kot..

Mieja@Amiizaa2001 said...

touchingnyaa dadif suakan dahinya kat akish.....mcm nak mintak mummy belai jerk...dadif pon jatuh sama hikhikhikhik''

gie urutlah akish....tergeliat kot uratnya tu..

wan nurul hezrina abd halim said...

ganasnya dadif=)tu namanya hero malaya tol tak?selagi takkenakan bonda dier tak sah..

cik puan akish said...

@Softtouch [Hanim]

tula..balik nih nak soh hubby g beli koyok..lengoh....

cik puan akish said...

@Mama AminAzim

adehhh nk kene urut...adoiii lg saket..

hehehhe..

cik puan akish said...

@Mieja@Amiizaa2001

aha..part itu yg mme tak bleh langsong...cair!!!

agaknyer kot..tergeliat..maklomla..dh sezen!!

cik puan akish said...

@wan nurul hezrina abd halim

tula..dah le main tarik aje...

mmg hobi dadif membuli bondanye..

=D

Fara said...

laling, pegi laa check.. eee takot plak dengo.. ganeh si dadif ni tarik.. huhuhu.. pandai ambik ati plak tu kannn!!! ishhhh.. geramm!!!

Farra Dhelina said...

hehehe ganasnyaaaaa...biasa lah ank laki kan...

win@momyShaneQeisha said...

cianya bonda dadif ni.ye lah kan anak punya pasal,kita sakit tak apa..yg penting anak kita.kalau anak kita yg sakit,lagi la terasa sakitnya.*comel dadif suakan dahi ngan bondanya:)

Nia said...

takpe...sakit sbb nak lindungi anak. perbuatan terpuji tu..hehe..

Baby&Me Shopping Style Contest

I WARN!!

i have no intention to show off or provoke anyone in any matter.
jika anda terase dgn ayat2 yg dikeluarkan, please feel free to leave frm here....
diz is our life/ my own blog....diingatkan
DO NOT
ever copycat the idea of my backdated articles/photos WITHOUT my permission please...
if u'r posting any backdated entry of mine on u'r latest post..please keep my link credited..
Just be nice...

Happy reading...!!