Jan 15, 2011

aku tensennn...ko tau...


emmmm.....tensen aku nih dr malam semalam lg...

bukan ape...ishhh geram ngan lil dadif...

geram???? nape ko geram ngn anak ko sendiri nih akish????




^_*








nih hah...ko tau la dadif neh kan mmg tak berape nak pemakan orgnyer....mlm td dah le makan hanye secubit nasi aje...bersame susu sebelom tdo..

pastu  teros tdo sampai kol 7.30am...bangun2..lap2kan badan dia...tukar pempers...nak la bg dia bekpes oat ngan milo...haihh..dgn skali  rese je..teros namo langsong....bg beskot pon namo...bg roti pon namo..hah...tak ke hangen ko....eheh...awk neh tak lapo ke..????adoilaaa....

lastnye utk utk lunch dadif tadi ...aku pegi jasko..belikan dia chicken soup kat piza tuh...naseb dia mau mkn..itu pon setelah dipujuk2....kate same dia...nnti uncle tuh marah...nnti abg tuh marah...habesla jugak 1/2 mangkok dia makan..lega sket ati aku nih...



bile dah dok geleng2 kan kepale walaupon dok kate nnti uncle tuh marah...ehhh dia ttp geleng..maknenye...perot dia pon dh stuck la kot...agggakkknye lakan...






konon2 utk amek ati dia supaye lepas2 nih makanla bnyak sket...belikan dia eskrem sundae kat mekdi laks...

emmm hampeh!!!langsong dia teros reject....tp bile dia tgk aku dok krak kruk beskot sundae tuh...barulah dia nk makan..itupon last2 stok punye..pasal aku dgn rakusnye nak menghabeskan...cair dokkkk...bab tuh laju je aku mkn....




dannn...niat sebenor mau g jasko adelah...aku igin membeli ini...





kolestrum + appeton....harapnye mende nih bolela membantu..kalo tak bnyk pon..sket2 pon jd la.....kalo idak harus aku  konpem tukar jd hijau!!!! asik dok menjerit....."DADIF!!!!MAKANLA!!!!!

yang kolestrum tuh aku tau dr isma....wifey member aku...kalo mau tau..sile la ke blog dia...

daaaa...

19 komen tomen:

@e_da said...

akish..appeton tu boleh makan tapi kalau boleh jgn kerap sgt... pengalaman my cousin anakdia mmg selera lepas makantu..tp badan naik dan terusnaik tak turun2.. terobesiti pulak...heheh

mmg risau anak taknak makan kan..kita risau tumbesaran dia..sakit pulak nanti..mika pun sama..makan nasi taknak berlauk..geram betul..

ღnFashyaღ said...

jusco tmn u ke nih???

cik puan akish said...

@@e_da

owhh yakah begitu...ok2...akan di take note...

tenks..

cik puan akish said...

@ღnFashyaღ

yahhh itu adelah betol same skali..


=)

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

adei...macam kes balqis la ni tak mau makan, badan baru 10kg dah umur 3 tahun lebey tapi still sihat doktor kata tak pe...kengkadang budak2 ni sampai satu tahap memang dia susah nak makan...kalo mau nyusu tak pe gak ada back up....kelako la dadif ni pandai geleng kepala bagik isyarat ek

Fara said...

laling.. try vitamin C name die Curcuma plus imulsion.. die mcm scot's imulsion tp indonesia mari.. ade temulawak ngan ikan kod.. ayden since mkn tu, baru beselero nak mkn byk.. sile cuba..! ;)

Farra Dhelina said...

dia tgh mencari2 tu mknanan yg kena dgn tekak dia..takpe, teruskn usaha..insylh..

MAPPIAU said...

hahaha mule2 gelak dulu, sebab dadif comel sangat bile die pandai geleng2 pale takmo makan, memang kite mak2 ni mesti geram jer kan.hahaha

Irfan pun jenis macam dadif amat payah nak makan nasik suatu ketika dulu, lepas tuh terai bagi die makan vitamin farmaton for kids (dokter advise). Then skang ni sume bende die nak makan hihihi, cume kadang2 tuh die takmo nasik sebab muak boleh? adoila macam2 tau anak nih hehehe.

cube bagi dadif makan roti gardenia tuh then sapukan dengan jem cokelat, bagi die rase tengok macam mane, kadang2 budak2 ni takmo makan sebab die dah pandai rase. :))

cik puan akish said...

@♥ Anje a.k.a Mama_Balqis

aah la anje...dia sekang udah 15bulan..berat hanye 9.5 saje...

=(

cik puan akish said...

@Fara

ala ye ke yunk??? aiseh2..ari tuh abru beli scott...maseh bnyk lg..dah dibeli 2 brg tu plaks...
emmm tp takpe...akan diteke note juge..

tenks yah...

cik puan akish said...

@Farra Dhelina

tu la psl fara...harapnye cepatla sket sesi cr mencr dia tuh...

cik puan akish said...

@MAPPIAU

emmm gelak yah...takpe2..sile gelak lagi..

=D

farmaton???aiseh2 lagi...baru beli appeton tuh...takpe..ini juge akan ditake not..tenks bebeh!!!

mama qistina said...

susah jugak ye bila anak tak mo makan ...takut pulak bila puteri mula membesar nanti dia pun takmo makan ...dahlah kurus jek anak aku sowang nih.....

ibudhani said...

awak try x wat kan dia spegeti kuah sup ayam ke,...

anak sy kalo dia namo mkn sy try wat meehun sup ke, spegeti ke..br dia mkn...

cik puan akish said...

@mama qistina

mmg ssh...riso..walaupon dia menyusu ok...tp takot dia tak kenyang...

cik puan akish said...

@ibudhani

ibu dhani...kite penah try juge sup ayam...sometimes dia ok...sometimes mmg dia reject abes2an...

spageti pon same..

=P

wan nurul hezrina abd halim said...

mmg kena bagi vitamin bagi dia lalu cketlah mamamnyer..mujur maira suka makan.pakai balun jer..sampaikan ulampun dia makan.

kekadang nurul rasa...akak akunih takder deria rasaker.semuanyer dia makan..huhu

cik puan akish said...

@wan nurul hezrina abd halim

kan...dah naek bermacam2 vitamin udah diberi...

harapnye okla lepas nih...

ahahahahha....maira deria rase bagus...tak fussy...

Softtouch [Hanim] said...

alahai dadif syg...lepas ni mkan byk2 yer..nanti mama tukar ijau..untie xtau....:)

semoga dadif lepas ni jd pemakan yer...

I WARN!!

i have no intention to show off or provoke anyone in any matter.
jika anda terase dgn ayat2 yg dikeluarkan, please feel free to leave frm here....
diz is our life/ my own blog....diingatkan
DO NOT
ever copycat the idea of my backdated articles/photos WITHOUT my permission please...
if u'r posting any backdated entry of mine on u'r latest post..please keep my link credited..
Just be nice...

Happy reading...!!