Feb 5, 2015

kelas KAFA

Tahun 2015 ni kan hadif dah umur 6 tahun.
so dari last year memang dah decide nak masok-kan dia kelas KAFA aka Kelas Fardhu Ain..
motip register-kan dia ke kelas tu nak la soh dia tau basic basic pasal agama kan.
basic basic doa..

kalu ikot-kan ayah aku suruh register-kan kelas mengaji sekali..
tapi pasal macam susah nak cari personal trainer yg ngajo ngaji tu..PLUS macam takot jadi macam kes niece aku. 1 hari 1 baris je ngajinye...
kekdahnye...bilooo nak abes?
sudahnye berenti ngaji..dan tak khatam langsong.
maka aku decide..takpela...bior ayah aku aje yg ngajo hadif ngaji..
pasal tajuwid nanti bile dah sekolah agama be-betol taula dia pasal tajuwid tu.

laagi sebab musabab antar hadif ke kelas KAFA tu pasal tak tahan dgn itu anak.
makin besooo makin la kuat menjawap bile kene marah..
haihh...paneh hati kite ni...

so dgn harapan yg besoooo kat kelas KAFA tu adelah ustajah ngajor pasal dosa..hukum hakam melawan cakap ibu bapa itu adelah berdosa besar...
hahhahaha...
besooo harapan mak...

kelasnye pon tak lame...
1 jam saje.
isnin sampai rabu...
yuran pon rm30 saje..

okla kan...
dari takde...

nampak dia pon suke kelas KAFA tu..
sentiase bersemangat nak pegi..

macam awal awal hari tu start kelas KAFA tu drama nanges tetap ade...
siap anak sedara aku kate "mami bawak keluar semua senjata dia nak suruh hadif pegi kafa"
dasat tak dasat la kennn...

luls sangat!

bile kali ke 2 pulak dia yg ter-over eksaited nak pegi..
sampai aku kate..takpela...kite pegi esok aje..
hari ni skip..
ehhhhh tetap kate "hadif nak pegi jugak kelas kafa hari ni"
harap semangat tu sampai akhir tahun la...
jgn awal awal tahun aje..
letih mak nak..

=)



ohh itu ustajahnye...tak berape nampak...
sampai la ni hadif tak tau ape name ustajahnye tu...bertuah punye anak murid..



siap ade sesi solat ber-jemaah...

sekarang tangah pikirin nak antar hadif tuesyen matematik & mandarin...

T____T





0 komen tomen:

I WARN!!

i have no intention to show off or provoke anyone in any matter.
jika anda terase dgn ayat2 yg dikeluarkan, please feel free to leave frm here....
diz is our life/ my own blog....diingatkan
DO NOT
ever copycat the idea of my backdated articles/photos WITHOUT my permission please...
if u'r posting any backdated entry of mine on u'r latest post..please keep my link credited..
Just be nice...

Happy reading...!!