Apr 14, 2011

tumpang tanye..

kengkawan beloggers kuh...aku ade sket kumuskilan yg maha hebat melanda dlm jiwa aku nih...korang ade idea tak selain soh aku jumpe dokter....

camni masalahnye..menjak sebulan 2 nih...aku ade mengalami keputihan....tp keputihan yg agak2 kecoklat-coklatan..dan dia keluar tak banyak...just spot2 saje...
dan dia kuar pon on op...nak kate tiap hari pon idak...nak kate setiap mase pon idak...
dan aku tade rase sakit..kecuali sometimes aku nk peepee ade rase sikit ngilu...

pade pendapat korang..atau korang yg pernah mengalaminye...ade ubat2 yg bleh diamek...atau ade ape2 yg something aku bleh lakukan kecuali jumpe dokter tak??? pasal ape aku tanak jumpe dokter..aduhaiiiii..nak kene masok mulot itik tuh..bercinta aku rase.....sakit owhhhhh....dan menjak aku beranakkan dadif...mmg aku tak pernah lagi baut pap smear...any idea??? pliss korang...action sket kat aku punye posting nih...takot la....help!!!!

dan tenkiu pade yg sudi memberi respon...muah2 utk korang..


16 komen tomen:

MRS. K said...

pegi je klinik buat ujian pap smear tu..huhu.. JM je kan yg buat ujian tu?

@e_da said...

akishhh cuba amik suplement yg khas untuk DALAMAN WANITA.. mcm brand BINARI tu ke... rasanya elok gak sebab ramai yg duna... cuba dulu rasanya elok.. kalau tak ok jugak kena jumpa doc gak tau.. sebab takut jangkitan kat dalam kita tak tau...

fiza said...

Kalo berterusan, jumpa dr. jer. Kalau nak cuba petua, try buat nih.

Ambil secekak daun pegaga bersama akarnya dan cuci bersih. Kemudian direbus di dalam periuk. Setelah mendidih campurkan sedikit garam dan biarkan suam. Kemudian ambil air rebusan yang suam tersebut dan cuci kemaluan. Lakukan 3 kali seminggu.

anie said...

penah kena masa mengandung..spot2 mcm darah sebab pangkal servik sensitif..mcm luka..tapi lepas bersalin hilang terus...
masa hamil tu pun kena buat pap smear..so better akish gie buat pap smear jugak..

etiey.com© said...

nok.. ntah2 ko pregnant... better ko buat urine test.. ada sesetngah yang macam ni kan...

mama iris said...

nurul alami exactly yg sama....in fact nurul nya ada smell lagi....then nurul pegi cek doktor setelah dipaksa oleh suami...hahhaha...nurul pn penakot benda alah masuk kat situuuuttt.......pap smear pn x pnh buat....tp alhamdulillah rupanya x sakit....dia ada kasik pelincir...dia punya rasa cuma senak je.....mcm penuh je kat area miss V tu....

and doctor found out...ada infection....sejenis bakteria.....walopon masih x serius..tp perlu dicegah awal....dia bg sejenis ubat yg kene masukkan dalam kita punya Miss V.....within 2 days,keputihan nurul ok,smell dh xde,x gatal......maybe ada cara tradisional tp nurul cek ngan doktor bukan utk mintak ubat..tp nak periksa dulu apa yg x kene......jangkitan ke.....serius ke tidak ke.....risau kan.....so.....mmmmm....terpulang sebenarnya....tp i strongly advise....pgi lah cek.....serius...tak sakit!hehehe

wahida said...

aku pun ada masalah yg sama jugak...tapi aku takut nak jumpa doktor, nak mkn ubat tradisional pun aku cuak weh...abes sudahnya aku biar je...huhu...

aku pun tak pernah lg buat pap smear..

mun said...

nasihat mun better pegi jumpa doctorlah kan....

*mun pon tak buat lagi ujian pap smear

MAPPIAU said...

babe!! better ko pegi cek jer klinik beb tu yang terbaik, kang ko amik bende ntah hape2 kang lain pulak jadi. better pegi cek klinik yea. insyaallah sume ok :)

Softtouch [Hanim] said...

sy pun xpernah buat ujian pap smear..sy pun ada keputihan tp biasnaya dkt2 nk peod n selepas abis peod dia ada..tp warna putihlah n xberbau...better kish tanya doc yer...

mummysyafie said...

alamak..sori la dear. tak pernah mengalami perkara macam ni. better gi klinik...minta nasihat yg pakar

Lieya said...

Oittt pegi la doc... iskkk jangan biar, keee berita baik dak dadif nak dpt adik? heeeee who knows

eB ezrin said...

hmmm, kalo ko x preggy, ko kencing kotor... gi check cepat

Madam Sooyaree said...

Penat kot? Kekadang penat pun ada discharge. Kalau rasa sakit nak pee pee, cuba minum air kosong banyak2

shima said...

peknen kot hehe

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

g la wat paps smear mek..then pon takut ngan muluot itik tu ehehehe

I WARN!!

i have no intention to show off or provoke anyone in any matter.
jika anda terase dgn ayat2 yg dikeluarkan, please feel free to leave frm here....
diz is our life/ my own blog....diingatkan
DO NOT
ever copycat the idea of my backdated articles/photos WITHOUT my permission please...
if u'r posting any backdated entry of mine on u'r latest post..please keep my link credited..
Just be nice...

Happy reading...!!