Apr 14, 2011

lambat sudeh



dah nak tgh hari baru nk hapdate..cam biase la weh..
aku kalo dah jalan kat belog korang 1-1...abesla...teros aku jadi "M"....

owh ya kengkawan....semalam langsong tade berhapdate...
pasal semalamnye aku emergency leave la...mommy ku food poisoining..
dr malam sebelomnye dah asik terceri beri....so...
petang selase aku pulang dr kerje *ayat skema* tgk2 mommy aku dah terlepek...
ropenye udah keracunan makanan..ape mende yg mommy kuh lantak..idakla aku tau..
pasal dia sorang aje dilanda penyakit itu...maka..sebagai anak yg solehah..
yg tgk bondanye tak larat...terlepek sudah...
macam mano dia nak jage cucu eh yg tersangat la baek...
sapa lagi kalo bukan drama king ku itu...lil hadif la... maka aku pon mencotikan la diri...
sms siap2 same bos aku...ok...done....
nak on lappy time kat umah..lagi2 time dadif mencelik..
maka mmg tak dan aku nak berlappy bagai..buat bergadoh aje..
baek aku layan baek2 same dia...dia snng hati..aku tak meroyan...

so ape cerr utk hari ini???emmmm entahla idak la ku tau...cume...
heiii dadif dah paham bile aku kate 
"kalo dadif nanges atau noti..momma tanak kawan dadif..momma tanak syg dadif...." 
wahhh vangga!!!!...respons dadif mmg baek...
sekang udah jarang kendegaran dia merengek ala2 monkey...
juge udah lame tidak kedengaran dia menanges tak tentu hala...
psal dia tau..kalo dia berbunyik..aku takkan layan same dia..kuar air mata darah pon...
mmg dia konpem..aku boooo layan..bagus kan....
tp chare itu berkesan hanye utk dimalam hari aje....kalo siang hari..aku ckp cam tuh...
dia pulak yg booo layan..pasal dia tau..ramai yg backing dia..
kalo tak tok ma dia..tok ayah dia..kalo idak ttu babah dia..cisss!!!
pandai eh....




fresh pagi tadi...siap2 nak g opis...budak cheeky lagi noti nih...


apepon....malam tadi termanja lebeh...letak dlm cot..asik bangun aje..
tgk muke momma ala2 syedih gtu..teros aku nanye..
"dadif mau tdo same momma"...cpt2 dia jawap "emmmm" angkat kaki....nk terjun dr cot..=)
mmg bijak....!


6 komen tomen:

wahida said...

korang anak beranak ni mmg notti la...comel je korang ni...
ko suka buli anak ko kan? hehehe...

bonda dadif aka akish said...

ekekekek....betol..aku suke buli dia...dia pon suke buli aku...

fair n square gtu....ekekekekek

Cute MuM said...

hihih.. samalah kita.. bila dania dudk main, cute mum kacau.. bila cute mum buat kerja, dania kacau pulak.. bila malam tido peluk2.. kecian daddy tido sorang2.. hihi..

@e_da said...

akishhh dadif kira baik tau nak gak tido dalam baby cot.. mika langsung tak mau.. kalau dia terjaga tengok dia dalam tu cepat2 dia berdiri terpasak.. pastu taknak tido balik dah.. sudahnya baby cot bungkus simpan

Cik gugu [= said...

kak...nampak dadif dah panjang kak......kejapnye dah beso...... hai lah anak....

C.I.N.T.A said...

alor tomei nyer! geram!

I WARN!!

i have no intention to show off or provoke anyone in any matter.
jika anda terase dgn ayat2 yg dikeluarkan, please feel free to leave frm here....
diz is our life/ my own blog....diingatkan
DO NOT
ever copycat the idea of my backdated articles/photos WITHOUT my permission please...
if u'r posting any backdated entry of mine on u'r latest post..please keep my link credited..
Just be nice...

Happy reading...!!