Apr 11, 2011

perlu ke???


sebelom kemalasan aku melanda akibat pegi ke belog2 korang...
meh la aku menceceh sikit utk pagi senin yg syahdu ini...


bukan nak ceceh ape pon..cume mau meluahkan ape yg aku rase akibat kejadian td pagi....


camne aku nk kasi explain ya....ok...camni....
perluke seseorang yg nak buat kebaikan contohnye solat..kene bagitau dekat sume org...
kene pukol canang aku solat ini..aku solat tuh...perlu ke?? tak perlu la kan...
dannn lagi 1...semestinye ke org yang tak pakai tudung tu...jahat..
atau dlm bahase bagusnye lagi...tak baik...atau dgn kate lain...
TAK RETI nak buat amalan2 yg sepatotnye....


tak semestinye TAK BERTUDUNG tuh jahil sgt....
tak perlu la nak kate tak gune solat..tp tak tutup aurat...hey!! ko tuhan ke???
tak perlu ko nak kate gtu gini...ko baek sangat ke??? 
setiap suruhan ALLAH ko buat ke??? no body perfect man....tak payah kate itu ini...
masing2 punye amalan...jage amalan sendiri sudahla...tak payah sebokkan orang lain...
jgn la ko tgk aku camni...terejal semacam..pakai baju cam tak cukup kaen...
laser pon len macam...ko tgk aku macam org takde pegangan agama......
hey aku skolah agama sampai darjah khas tau...aku taula ape yg perlu..ape yg wajib..
ape yg sunat..ape yg haram...walaupon kekadang..aku ade tersasar...
tp aku masih punya lagi mak bapak...
yg sentiase memantau aku walaupon aku nih dah ade lakik...dan ade anak...


semestinye ke org yg pakai tudung tuh baek??
cer tgk org yg selalu kene tangkap basah...org yg selalu buang bby...
orang yg selalu merendek dok meraba2 kat tepi2 laut..kat sopeng komplek...
selalunye dan kebanyakkannye orang yg pakai tudung!


senang kate....ko jage amalan ko sendiri...
dan jgnla judge org dr pandangan luar aje..
hanye ALLAH je yg layak judge kite....






hanye pandangan aku sendiri....akibat aku sentap kene sound kat surau pagi tadi..hampeh!





10 komen tomen:

etiey.com© said...

nyah itulah mnusia... aku nak komen kat fb kontap lrmbab nak mampos. komen kat sini je lah.. aku mmg pantang dengan mnusia yang fikiran cam tuh. konon pakai tudung tuh baik.. weeeek.. tak bererti free hair tu tak sembahyang, tak baik dan macam2 lagilah

Nurul Aznil said...

salam,

ai feel you sista'!

@e_da said...

sabar ye akish.. manusia mmg camtu... jgnla sangka sesape pun skrg ni.. ustaz pun ada kena cekup kan..yang penting diri sendiri tau apa dibuat...

MrS. F!zA said...

sedangkan org alim ulama pon bt silap ni kan kita manusia biasa..kekeke

Krsty Pinky said...

dosa pahala biarlah Allah swt yg tentukan..
siapalah kita nak lebih2 judge org..

Lieya said...

Iskkk sape plak yg menyound ko ni!!!

Farra Dhelina said...

buta kan mata..tuli kan telinga je yang..

Ct Comey... said...

ishk3x.. Berani sungguh itu olang... Ko sbr jek bnyk2.. Yg penting Allah Maha Mengetahui.. :))

Cik gugu [= said...

ek eley...pehal sound2 org cam tu.....org tu tutup aurat tp sound2 org...elok kee mulut tu?? ish.....lek kak.....org sound2 ni...sbb die x puas hati ngan ape yg kite ade la tu.....biar kan die.....

MAPPIAU said...

alaaaahh lantak pi la kat die, buang maso ye ko layan aihh, baek ko pi makan babe ade jugak pekdahnye perut kenyang kan :P hahaha

eh sat terejal tu maksudnyer ape yek hahahaha sangatlah sengal aku ni kan kan hampunnn hampunnn

I WARN!!

i have no intention to show off or provoke anyone in any matter.
jika anda terase dgn ayat2 yg dikeluarkan, please feel free to leave frm here....
diz is our life/ my own blog....diingatkan
DO NOT
ever copycat the idea of my backdated articles/photos WITHOUT my permission please...
if u'r posting any backdated entry of mine on u'r latest post..please keep my link credited..
Just be nice...

Happy reading...!!