Jun 15, 2015

Result exam penggal pertama

Hari ahad hari tu Open Day kat skool abam.
Planning nak pegi sekali ngn En.Abe.
Tapi keje umah tak settle lagi.
Maka tinggal-lah En.Abe kat umah dgn dedek.

Sampai-sampai tak ramai orang.
Legaaaaaaaa..
Pegi pon dah nak pukol 10.
Dah nak tamat sesi pagi.




Masok ade 1 parent saje.
Tak sampai 5 minit siap dahhhh.

Turn abam pulak.
Pertanyaan pertama "apak mane"
"Apak kt umah jage adik"
tihihihihihi

So far, overall prestasi abam utk 6Y half year memberangsangkan...
Eh memberangsangkan ke?
emmmm aku rase SANGAT memberangsangkan...
atas sikit Need Improvement bawah sikit Excellent.

tu overall result utk half year.
Alhamdulillah 4 dari 5 subjek dapat 100%.
Chinese 95%.

Paling ter-kombang-kombang hidung momma dia adelah time teacher kate
" for your info subjek chinese other race from pagi & petang punye session Hadif punye markah is highest!
others 60-70% saje...haiyooooo i tgk dia jawap paper chinese..sap sap soiiiii siap owhhhhhh teros tanye wahhhh hadif so pandaiiii ha...how do u noe?"

Ya Allah..syukur syukur syukur...
Leganye dengar teacher Ling ckp cenggitu...
Rase di-awang-awangan!
MAcam nak ciom gomol-gomol abam dan-dan tu..
tersengih-sengih hadif kene puji...

tak sia-sia abam kene jawap paper maths time demam itu hari...
score 100%!

#kipidap abam!!!!
muge prestasi cemerlang awak ni maintain hingga akhir hayat awak.
dan muge seiring elmu dunia & akhirat.

Sile la bukak suara bile tak paham or tak tau sesuatu perkara itu.
jangan dok senyap aje...
ini masalah utama abam dr 4Y sampaiiiii la dah ke 6Y nih.
Masalah yg same oleh 3 cekgu.
ahai!

balik umah cakap dgn abam.
Patot kite cakap dgn teacher ling.
Memang patot score.
1 week sebelom & malam sebelom exam bagai nak gile momma jadik tarzan buat revison dgn dia...
bole dia jawap " ye la mama..mama dgn teacher ling mama lg garang!"
ewahhhh pengakuan ikhlasss nampaakkkkkk
tp takpe..bukan untuk sape...
untuk diri awak sendiri.

takde laen yg sorang mak nak.
hanye kejayaan & kebahagiaan anak-anak dia..
terase berbaloi anak tekak menjerit bila abam dapat result macam ni

=) 

ini last hasil artwork b4 cuti sekolah yg tengah ber-langsung ni.
Spider..krik krik kriikkkkkkk


ini muke momma baaaaaanyak hepiii..
petang keluar bawak pegi HAris soh dia pilih buku ape yg dia suke sebagai reward kerana score dlm exam...

#kipidap hadif adam...momma bangga same awak!



2 komen tomen:

Cik gugu [= said...

Tahniahhhh abammm!! Aunty doa kn awak terus berjaya... Jgn lupa jasa mama & ayah okei!!

Suziey Ahmad said...

waa terrornya bahasa cina..pasni ckp cina ngn mama..hihi

I WARN!!

i have no intention to show off or provoke anyone in any matter.
jika anda terase dgn ayat2 yg dikeluarkan, please feel free to leave frm here....
diz is our life/ my own blog....diingatkan
DO NOT
ever copycat the idea of my backdated articles/photos WITHOUT my permission please...
if u'r posting any backdated entry of mine on u'r latest post..please keep my link credited..
Just be nice...

Happy reading...!!