Jun 5, 2015

Dedek birthday!

5 Jun 2015.
Hari ni besday dedek yg ke 3 tahun.
Ishhhh dah membesooo semua anak-anak aku ye.
Dedek dedek...

Nak cite pasal dedek je hari ni.
Dedek ni bole dikate-kan senang nak dijage.
Dari baby sampai la ke ni 3 tahun.
Cume time baby, dedek tak berape suke hisap kopek aka puting.
Dan sukeeeeee mengempeng.
Dapat mak pemalas mcm ni, memang tak akan dilayan ngempeng-ngempeng tu.
Kalau tak salah genap dedek 1 bulan dah masok buai.
Ke...dalam hari dah masok buai.
Tak ingat.

Start dr tu jarang memang nak dgr suare dia menanges.
Jarang kene sakit. Demam.selsema.batok.muntah.ceri beri...
semua tu dia jarang-jarang dpt time baby.
First time demam + batok terok umur 5 bulan tak salah.
Tu pon pasal berjangkit dgn abam.
Rasenye dlm 1 week jugak baru baek.

Punye jarang menanges.
Dia kene gigit semut pon diam saje.
Tau2 dah berbintat kat 1 badan.
Cek punye cek...
Banyak semut halus kat cot dia
Ape punye mak apakkkk la kennnn.

Budak yg senang nak tinggal-kan kopek.
Senang nak tinggal-kan bantal gentel.
Senang nak tinggal-kan buai time tido.
Rasenye semua tu dia tinggal kan time 2 tahun lebih sikit....
Tanpa ade merengek2 utk 1 minggu...
Tanpe ade ape2 yg menyusah-kan mak apak dia.

Time baby dia la anak yg kuat makan.
Anak yg debot.
Sekarang, ikot mood.
Kalu rase nak makan banyak.
Maka banyakla makan.
Kalu rase tamo....
Kene marah baru nak makan..
*sadis nak makan pon kene marah*

Sekarang dia dah beso sikit.
Next year MAYBE akan dihantar ke skool
Walauponnn ayat utk dia bercakap tak banyak lagi.
Hopefully  sebelom dia kene pegi S.T tu dedek dah lancar bercakap.
*BERDOA*
pempes pon masih pakai lagi.

Semakin beso mengada pon beso sikit.
Pandai tiru ape yg org buat.
Tapi kebanyakkannye yg tak elok tu senang dia ikot.
Yg elok tamo  pulak dia ikot.
Budak yg pemurah dgn senyuman.
Manis amat senyuman dia tu.
Budak yg peramah jugak.
Budak yg ganas jugak.
Budak yg selalu bedok abam dia.
Budak yg dah senang sikit makan ubat.
Kaluuuu tak time kecik dulu
Ya ampuuuuuuuuuuun, macam kene dera nak kasik ubat.

owhhhhh ini budak jugak first time buat mak apak dia merasa dok hospital.
Yg buat mak apak dia risoooo kan demam+batok+sesema dia tak baek-baek.
Last year.
Genap raye seminggu.
Orang seronot beraye.
Aku sefamily ber-kampung kat spital.
Sadis.Tamo ingat2 lagi kesah itu.
.





Dedek.
Selamat hari lahir yg ke 3 tahun.
Tade ape yg momma harapkan selain dedek jadi manusia yg berguna dunia & akhirat.
Muge dedek kaya & berjaya dunia & akhirat.
Muge dedek sentiasa dilindungi Allah.
Muge adik sehat senantiase.
Momma.babah.abam & semua org sayang amat pade dedek.....
Be a gud boi ya...
More akal, Less cranky!


Happy birthday anak mama babah.
Malam kang kite celebrate okeh

=) 
 





1 komen tomen:

Z.U.E said...

happy birthday!! comelnyaaa.. hope one sweet day dpt sambut birthday untuk anak sendiri gak :D

I WARN!!

i have no intention to show off or provoke anyone in any matter.
jika anda terase dgn ayat2 yg dikeluarkan, please feel free to leave frm here....
diz is our life/ my own blog....diingatkan
DO NOT
ever copycat the idea of my backdated articles/photos WITHOUT my permission please...
if u'r posting any backdated entry of mine on u'r latest post..please keep my link credited..
Just be nice...

Happy reading...!!