Jun 16, 2015

Dah nak puasa dahhhhh

malam esok dah start terawikh...
muge sampai ke ramadhan kali ni.

hari ni sembang-sembang kosong saje.
after ni nak siapkan keje yg dah berape hari pending.

lately ni nampak banyak orang melepaskan perasaan kat FB.
menyindir sane sini...
membandingkan diri dgn org laen.
membandingkan anak sendiri dgn anak org laen.
menyalah anggap status orang.
semuanye serba serbi NEGATIF!

bileeee aku bace...kenang balik.
ehhhh ape yg kite tulis tu macam diri kite sendiri...
contoh "aku paling menyampah kalau orang bajek macam bagusss .status ayat nak best aje"
sedangkan kite pon cenggitu.
motip up status camtu tak ke same bajek mcm bagus....

haihhh..
tula kan donia....
doniawi!

hahhh oleh sebab itu jugak la aku ponnnn dah jarang up status kt FB.
jarang nak up gambar2 yg dah di-snap.
memendam saje perasaan yg sakit hati tak puas hati ape-ape yg ber-baur mengotorkan kolam jiwa la senang kate.

paling kuat pon luahkan time doa abes solat.
paling sangkak pon luah kat lakik aku.
palingggg busuk ponnnn luahhhh la sambil menanges kat anak-anak aku yg tak paham ape2.

memang kekadang kite perlukan tempat utk meluahkan ape yg kite rase....
tp lg elok kite luahkan pade yg ESA...
pasal dia lagi mengetahui lg maha mendengar.

lg satu kan ke elok.
bile kite dah bace status orang just leave it.
nape kite nk sentap lebih-lebih...
nape mesti kite up status ala2 menyindir status orang?
itu memang aku tak paham langsung.
lepastu up status macam ala-ala suci.
motip?

ehhhh selamat menyambut bulan puase ye korang...
moge puasa kali ni lebih banyak amalan yg kite dapat buat.
dannnn yg paling penting muge segala amalan kite diterime oleh ALLAH.
selamat ber-terawikh!!!!




1 komen tomen:

Kantung dibentangkan said...

Assalamualaikum kak!

Rasanya dah lama tk berhubung kan. Since I dah tada fb neh rasa almost years kan tak bertegur dan hai hai bye bye.

Selamat berpuasa kak.

I WARN!!

i have no intention to show off or provoke anyone in any matter.
jika anda terase dgn ayat2 yg dikeluarkan, please feel free to leave frm here....
diz is our life/ my own blog....diingatkan
DO NOT
ever copycat the idea of my backdated articles/photos WITHOUT my permission please...
if u'r posting any backdated entry of mine on u'r latest post..please keep my link credited..
Just be nice...

Happy reading...!!