Nov 11, 2010

hamba ALLAH...

neh n3 yg ke2...alaaa....citer pasal emel pagi tadi tuh...kan aku dah kate aku nk share ngn korang...dia punye title nampak ye..ye...kelape aje kan...tp ini betol2 weh....aku bace emel tuh..owhhhhh..tetibe rase..."subhanallah"....besarnyer kuasa ALLAH tukan...dan tetibe rase cam takot pon ade....

dia benornyer cite pasal gunung berapi yg telah meletus kat indon tuh...tp diselitkan skali citer2 pasal hari kiamat...owhhhh....terase insap...siyes *walaupon korang kate aku neh poyo* ....aku tetap akan teroskan penulisan aku ketitisan akhir...*cea...jgn muntah*

tp yg aku dpt pasal hari kiamat tu dlm slide show power point la..camner aku nk tepekkan kat sini...anyone yg bleh help2 aku?????






cite psal hari kiamat lak..

 
Tatkala Keringnya Tasik Galilee,Turunlah Nabi Isa ke Bumi (benarkah bakal berlaku 40 tahun lagi???AL-QURAN&HADIS membuktikannya)




Apabila Nibiru melalui 2 gerhana planet ,iaitu bulan dan matahari (dari pandangan mata di permukaan bumi),dan teori 2 gerhana pada tahun 80-an "akan bergabung" teori gerhana tahun 2012,dan sekiranya teori ini benar-benar berlaku, maka sahlah dan lengkaplah semua tanda-tanda kecil,dan kehadiran tanda-tanda besar pasti berlaku tanpa anda jangka.

Planet Nibiru(Planet-X) adalah planet yang dimaksudkan oleh Rasulullah ﷺ sebagai dua gerhana berlaku serentak yang memancarkan cahaya merah ke bumi. Planet Nibiru ini tidak menghentam bumi tetapi tarikan gravitinya yang sangat kuat akan menjahanamkan semua PANCARAN API yang terdapat pada bumi. 

TANDA-TANDA BESAR KIAMAT? OBJEK MERAH KELIHATAN DI LANGIT. Planet ini hanya akan lalu di antara bumi dan matahari dimana kecerahannya berwarna kemerah-merahan seakan-akan anak matahari. Sekiranya kehadiran planet besar ini melintas di antara orbit bumi & matahari,gelombang-gelombang pancaran akan keluar,dan menjahanamkan semua sistem-sistem dunia yang menggunakan elektronik atau pancaran api. 

Ini bermakna,apa sahaja jentera langit dan bumi,asalkan yang mempunyai saluran elektrik,akan dengan sendirinya tidak berfungsi,satelit, jet pejuang, kapal laut enjin fuel system, kereta api, motorsikal, kereta kebal, laptop,tenaga elektrik, handphone, playstation tidak akan berfungsi lagi,dan anda akan kembali ke zaman sebelum tibanya elektrik.Itu pun sekiranya anda masih hidup hasil dari peristiwa ini, kerana dianggarkan 2/3 penduduk bumi akan lenyap pada 2012 hasil dari tindak balas berbahaya antara bumi dan Planet-X.

Benarlah kata-kata RASULULLAH s.a.w bahawa satu hari nanti bumi akan hancur dan satu zaman dipanggil back to ancient berlaku di mana segala teknologi pupus dan manusia akan kembali seperti zaman purba, berperang dengan pedang cara kuno,menunggang kuda sebagai satu medium pengangkutan...bersedialah kita umat islam...ALLAHHUAKBAR......

*dehhh yg benornyer panjang killer dia punyer penerangan..tp aku amek isi penting aje la eh.... tp kalo korang berminat..kasila emel..kang aku fwr kat korang ek...

dan2 neh juge....meh kite renung2kan lirik lagu raihan neh... 

I'tiraf

Wahai Tuhan ku tak layak ke syurga Mu
Namun tak pula aku sanggup ke neraka Mu

Ampunkan dosa ku terimalah taubat ku
Sesungguhnya Engkaulah Pengampun dosa-dosa besar

(arabic verse)
Ila hilis tu lilfirdausi ahla
Wala aqwa alnnaril jahim
Fahabblitau batau wafir zunubi
Fainnakarob firul zanbi azim

Dosa-dosaku bagaikan pepasir di pantai
Dengan rahmat Mu ampunkan daku Oh Tuhan ku

Wahai Tuhan selamatkan kami ini
Dari segala kejahatan dan kecelakaan

Kami takut kami harap kepada Mu
Suburkanlah cinta kami kepada Mu

Akulah hamba yang mengharap belas dari Mu

daaaaaaaa....abes utk ini ari....sharing is caring kannn kengkawan...:) 
 

10 komen tomen:

*azni* said...

subhanallah..tq 4 sharing..

Ieda Al-Habsyi said...

takut laa...thanxx dear :)

@e_da said...

tq the info.. mmg insaf.. jom sesama kita perbaiki diri.. takut kan...

mamaaerish@eb said...

aduh.... psl 2012 tuh betulker eh?... subhanallah... takotla... ai ader ank kecik... hu3

Ciklinn said...

subhanallah....

kesian akk tgok lembu2 tu... boleh berdiri lagi ha...

setiap yg berlaku pasti ada hikmahnya...harap mereka yg ditimpa musibah ni terus redha dan byk2 bersabar... tak taulah kalu ciklinn berada ditmpt mereka

[-suziey-] said...

kesian mgnsa tu especially ade kanak2..

hmm kiamat kita xleh nk ramal..tu rahsia Allah..sains dan teknology hnya bole ramal menggunakan teknologi tp xleh rely..

cik puan akish said...

..yah...untuk kite memuhasabahkan diri...mmg kite tak tau bile hari kiamat tuh..yg boleh kite buat...adelah jadikan diri ini sbg HAMBA ALLAH tidak alpha kat dunia nehhh....ingatan utk diri aku juge....

peace..=)

Mieja@Faiza Amir 2001 said...

kesiannya tgk kaki2 comel tuh:(:(

takuttt dgn kedtagan hari kiamat...huuhuhu

kalaou nak tgk matahari skrg tak sama dah, lebih byk sengget kebarat sikit....rasanya ini titik permulaan menuju akhir zaman....:(

ayin said...

oohhh.... thanks for sharing

Bonda Mawar said...

subhanallah..
takutnya tengok lembut tu..melecur ke ape..

I WARN!!

i have no intention to show off or provoke anyone in any matter.
jika anda terase dgn ayat2 yg dikeluarkan, please feel free to leave frm here....
diz is our life/ my own blog....diingatkan
DO NOT
ever copycat the idea of my backdated articles/photos WITHOUT my permission please...
if u'r posting any backdated entry of mine on u'r latest post..please keep my link credited..
Just be nice...

Happy reading...!!