Jul 16, 2017

Hari raya 2017

Lagi berapa hari je syawal nak habis.
Baru hegeh nak tepek gambar sebagai kenangan.  Bukan ape.  Update makai henpon ni tak berape feel.  Selain asikla typo.  Walaupon pakai pc pon boleh tahan banyak typo-nye. Pakai henpon ni selain typo,  ada gambar yg tak appear bile baca kat pc.  Tapi kalai baca fon insyaAllah dia keluar la.
Tak apela. Pasal malas bukak lappy,  rajin je aku baca belog korang lalu henpon.

Nahhh ni update gambar raya 2017.
Macam biasala.  Raya dirumah mami raya pertama.  After sembahyang,  barula balik kampung untuk tengok tok mad.  Lepas tu barula pergi raya ke sebelah mak² sedara ayah aku kat benut,  pontian.  Menjelang petang baru la balik ke rumah mentua.

Raya first ni tak banyak gambar snap.  Tak sempatla.  Pasal memasing bz.  En abe bz setting kaki kamera.  Snap² gambar family along n mami ayah.  Lepastu dah nak gerak balik kampung.  Sudahnye memang tak sempatla nak snap gambar anak beranak.  Kalau ade pon ade la sekeping 2. Yang mana muke aku tengah berangin😁.

Gambo dua beradek ni pon mana yang dan je.  Lepastu dah hilang si abam ni.  Asik main dgn kazen dia si bab tu.  Dedek takda geng la.  Maka dia memang sentiasa dgn aku jela.  Kalau abam mmg tak nampak muka la dia. 

Ni anak² sedara aku.  Dah besar n dah anak dara pon.  Sorang masih study kt kolej vok.  Sorang lagi spm this year.  Sorang lg pergi kubur dgn abam. 

Macam biasala port amek gambo. 
This year macam kelam kelibut sikitla. 
Entah kenape.  Tak sure.  Aku pon tak paham. Acana macam ehhhh semua tak sempat. 😐

Ni gambar sefamily. 😂 
Dalam kereta ajela sempat snap. Kesian.

Ni laaaa makanan raya pertama yang ditunggu². 
Burasak in the house!!! 
Tp this year nenek yg selalu buat tu tak sehat.  Tak bole bangun. Kesian dia.  Syukur ade anak² yg stay bersama.  Maka terurus la sikit beliau. So yg masak untuk pagi raya pon anak n menantu beliau. 
Bile bukan air tangan yg selalu masak tu.  Feel dia ade lain sikit.  Maka time aku pon makan tak berapa banyak.  Apepon tetap alhamdulillah.  Bole lagi makan burasak bugis 😄.

Dalam feel tak feel.  Licin jugak la aku makan😅.


Muka memasing kekenyangan 😃. Alhamdulillah.

Ohhh ade 1 yg proper nampaknye.  Time dah nak balik dari rumah nek timah 😊.

Last rumah untuk raya pertama.
Rumah sepupu mami.
Rumah klasik😃.



Ok dahhh tu jeee untuk raya pertama.  Raya Aidilfitri 2017. Alhamdulillah.  Muge jumpe lagi ramadhan n syawal tahun depan.

Untuk korang,  yg baca belog aku ni
Selamat hari raya aidilfitri.
Maaf zahir batin.
Mana yg ade kat Jb,  jemput raya ke rumah.
Rumah aku sentiasa open dari jam 8 malam sampai 10 malam😆



0 komen tomen:

I WARN!!

i have no intention to show off or provoke anyone in any matter.
jika anda terase dgn ayat2 yg dikeluarkan, please feel free to leave frm here....
diz is our life/ my own blog....diingatkan
DO NOT
ever copycat the idea of my backdated articles/photos WITHOUT my permission please...
if u'r posting any backdated entry of mine on u'r latest post..please keep my link credited..
Just be nice...

Happy reading...!!