Jul 20, 2017

Kehidupan

Aiceh. Tajuk tak boleh blah kan. Hari ni ada rajin sikit nak update blog lalu lappy. Tak keje hari ni.
Semenjak resign dari tempat lama tu, hati aku ni sebenarnye dah tak berapa nak bekerja sangat. TERPAKSA kene jugak kerja sebab mikirkan hutang still banyak lagi, Mikirkan tak nak putus kasi duet kat mami ayah. Mikirkan ade kehendak sendiri. Kehendak sendiri tu bukan ape. Lebih kepada nak makan itu ini. Rasa nak makan tu aaa bole je terus beli. Tanpa mintak permission sesape atau perlu tunggu duit dari orang lain. Nak beli tudung lofa ke Donut ke Duck ke senang ade duit sendiri.
Lagi satu kalu tetibe sekolah abam ade suruh beli buku atau ape apa aje berkaitan dgn sekolah, aku tak perlu mintak kat en.abe. Senang kata bile time perlukan duit time emergency aku ade aje.

Bile kenang balik, aku kerja ni pon macam ade tak ade. Nak kate shopping sangat selalu pon tidakla. Cume bab kasik mami ayah & emergency tu selalu la.

Pikir punye pikir, kehendak nak jadi surirumahtangga tu lebih kuat. Mengenangkan aku kerja ni pon asikkk la cuti ken. Ade aje masalah problemnye. Kejap diri sendiri, kejap anak,kejap mami ayah, paling teruks alasan atok tak sehat. Rase macam nonsense. Tapi itula kenyataannya. Tu antara sebab yg kuat sangat nak dok umah.

Haihhh. Bile dok termenung sendiri. Rasa berdosa.Pasal macam tak yakin dengan rezeki Allah bagi.
Astaghfirullahalazim!

Nanti sambung balik la bebel. Kalau rajin InsyaAllah :)

0 komen tomen:

I WARN!!

i have no intention to show off or provoke anyone in any matter.
jika anda terase dgn ayat2 yg dikeluarkan, please feel free to leave frm here....
diz is our life/ my own blog....diingatkan
DO NOT
ever copycat the idea of my backdated articles/photos WITHOUT my permission please...
if u'r posting any backdated entry of mine on u'r latest post..please keep my link credited..
Just be nice...

Happy reading...!!