Aug 30, 2016

kesah farewell - part 3

selang beberape hari pulak dengan #gengtip.
Ini first geng aku kat UEM. Selepas dgn sue sebelom dgn #gengtip .
Kirenye selepas sue gone. Aku jumpe dengan bebudak TIP pulak. Ini pasal department aku dengan TIP ditempatkan dalam 1 kawasan. So berbaekla aku dgn dorang ni. Tapi ponnnn tak dapat berkekalan. Pasalnye TIP kene moved ke NIP.  Tu yg teros geng dgn #gengmakan.
hahahahahahhahaha

Geng ni pon happening...dan baek2 hati belaka. Dalam berkawan tipula kalau aku kate semua tu baek bebenau...lansung takde rase sentap...langsong takde annoying. Ade...tetap ade. Cume perasaaan tu tak simpan lame dan tak simpan dalam hati. Jenis aku ko tak de cari pasal dgn aku, tak nyusahkan hidop aku, tak kaco family aku, tak kaco periuk nasik aku  tu semua small matter. bende bole settle. Tak payah nak sentap lelame benau. Pasal ape...kite nak sentap lelame...nak gado...buat ape. Tu tempat kite carik makan. Pusing2 kite jumpe gak.  Tu pasal aku bole masok dgn sesape aje pon. Tak kire tua muda. Tapi kalau yg jenis ber-pangkat kalu dia jenis tak kesah berkawan dgn aku. Aku lg 10 kali tak kesah. Kalau yg jenis pilih bulu  nak line2 manager. ponnn aku OK aje...

Ingat lagi 2012, aku stress pasal dapat BOS baru. lagi2 dapat cerite yg tak berape best pulak tu.
Mendapat aku dispresi & low blood + sakit dada. Ni aku dah bajek sakit jantung ke aku ni...aduhaiiiii....

Time aku kene sakit dada ni kat dalam toilet & tiba2 sangat. Dada aku rase berat macam kene hempap batu beso. Dan sakit.

Aku keluor toilet lia ade tgh betolkan tudung. Teros dia tegur, "ko nape neli?"
"beb  dada aku sakit....sakit sangat....mcm nk pitam" dan time tu dah jurai dah air mata.
teros dia bawak aku pegi surau suruh rest. dia amek fon kol lakik aku soh amek aku kt opis.bawak g klinik. pehtu lia panggil nana. agaknye tak tau nak buat ape.nebes pon ye kot. pasal  aku kate dada aku sakit yg amat.

nana datang bawak minyak angin.sapu2 kat dada...
bile dah sapu tu macam ade lege la sikit. pasal dia berangen. Sementara tgu laki aku sampai dorang ni la yg teman aku.

sampai lakik aku...dorang ni la yg pimpin aku sampai pintu opis.

pegi klinik siap buat enjo utk cek jantung. #alhamdulilla jantung + kolestrol ok. cume tekanan darah aku tersangat rendah. tu pasal jantung aku tak stabil. dan pucat. mendapat la aku MC 2 hari. tu pon dokter suruh dtg folo up lg...tp aku tak pergi.....

nampak takkkkk penangan dapat "BOS" baru
:(

lia + nana....terime kasih tau korang tolong aku....takde korang tergolek aku sensorang kt dlm toilet tu agaknye :)

jasamu amattttttttt aku kenang.

terime kasih kawan!



terime kasih kerane belanje makan sempena farewell haku....
lia,nana,kisyah,adik chums saidah.
panjang umur kite jumpe lagi......

2 komen tomen:

Rizziela said...

tukar keje baru ker?

akish ali said...

Keje drumah dear :)

I WARN!!

i have no intention to show off or provoke anyone in any matter.
jika anda terase dgn ayat2 yg dikeluarkan, please feel free to leave frm here....
diz is our life/ my own blog....diingatkan
DO NOT
ever copycat the idea of my backdated articles/photos WITHOUT my permission please...
if u'r posting any backdated entry of mine on u'r latest post..please keep my link credited..
Just be nice...

Happy reading...!!