Sep 11, 2015

Tips Pemakaian Tabita Skincare by chekissbeautyshop

oleh kerane ramai yg dok PM/ Wasap haku acane care pakai Tabita Skincare for the first time.
kirenye ala-ala newbie le gitchewwwww....
anjeee amat customer-custome aku ni tauuu...

ok meh aku bgtau lg sekali ye...
sile ikot ye aturan dia...
mengikut tertib yg dah dibagi tau.
kalu tak ikot jgn tanye aku why & why yehhhh

=)

1- basuh muka guna Facial Wash Tabita, picit sekali je. tak payah guna banyak banyak, jimat ! buihkan ditangan dan urut muka.

2- lepas dah basuh,  jangan lap *untuk pengguna kali pertama* no no no…. just keringkan dibawah kipas biar lembap2 gitu, jangan terlampau kering pulak. sebab apa? sebab nanti kalau kau keringkan, kau bubuh toner adalah pedih rasenye… sebab kulit kau kan tengah mengelupas. itu yang first trial la. bile kulit dah elok, lap kan je. no hal. . 
3- dah lembap2 sikit, picitkan Smooth Lotion Tabita dalam 3 @ 4 kali atas kapas muka .  
*tips******** cara nak guna kapas n smooth lotion dengan betul… kapas tu ko lipatkan biar ada 4 bahagian. satu bahagian kapas tu satu bahagian muka. like pipi kiri lain, pipi kanan kapas yang lain. jangan campo… , benda ni aku ada terbaca kat gugel, kapas utk toner jangan campo… sebab kau akan bawak sekali kekotoran tu nanti… 
4- Smooth lotion tu kau usap pelan pelan je kat muka ye. jangan tenyeh or what-ever-words-is-it… sebab kulit kau kan tengah mengelupas… nanti makin sakit…. so tepuk2 manja je.
5- bila dah lembap2 tu, sapulah Daily Cream Tabita pelan pelan kat muka.  secalit dah memadai. tak perlu banyak banyak, nanti jadi berminyak and cepat habis. once again, jimat! usap pelan pelan sampai rasa tak berminyak dah… settel. boleh keluar dan pergi berjalan. dah namanya daily cream haruslah untuk siang hari. daily cream ni utk lembapkan kau punya kulit dan menghalang sinar UV.
6- ulang langkah yang sama 1-2-3-4, lepas tu pakai Night Cream Tabita untuk malam. sama jugak macam daily cream. letak tipis tipis kat seluruh bahagian muke & leher. usap pelan pelan sampai dah rasa tak berminyak. night cream ni  untuk bantu buang minyak dalam kulit muka and mencerahkan kulit. agen pengelupas la senang kate. so jangan letak bebanyak ye.
** TIPSSSS lg for first month for the beginner, sila jangan pakai bedak. bedak apa pun jangan pakai. semua bedak ada chemical. jadi bila masa nak baik kalau kau pakai kan? nanti susah la nak pulihkan kulit kau. its sokay lau pakai, tapi lambat la nak eloknyer. stop using it for a while. 
result adalah berbeza bagi setiap orang sebab darah lain, kulit lain. ada yang tak pedih, tak ngelupas, ada yang sehari pakai dah rasa cam nak matik.. ada cepat ada lambat. so kalau ada pape. boleh contact aku terus. in shaa Allah, yang mana aku boleh tolong, aku akan tolong la.
tapi aku hanya berani bagi pendapat or advise kalau ko beli dengan aku. kalau ko beli dengan orang lain, sori….  aku tak pasti yg ko beli tu ori ke tak. so aku tak leh nak cakap pape…. better ko tanya pade org yg ko beli
…. for order boleh wassap/telegram aku 018 2777794
atau PM kat fb https://goo.gl/EKLhhY

Tabita Pricelist bole dapat di sini yeee
Selamat berchantiks dgn Tabita Skincare
=)




1 komen tomen:

Delimasari said...

pernah cuba - mmg pedih

I WARN!!

i have no intention to show off or provoke anyone in any matter.
jika anda terase dgn ayat2 yg dikeluarkan, please feel free to leave frm here....
diz is our life/ my own blog....diingatkan
DO NOT
ever copycat the idea of my backdated articles/photos WITHOUT my permission please...
if u'r posting any backdated entry of mine on u'r latest post..please keep my link credited..
Just be nice...

Happy reading...!!