Sep 4, 2015

skool dedek

next year kan dedek masok 4 tahun.
decide nak masok-kan dia skool.
macam abam.masok skool time umur 4 tahun.
just nice utk dia kenal dunia luar bersame orang laen.

tapi...
ade saje masalah problem kan.
ekceliiii banyak amat masalahnye.

1. dia tak pandai ckp sgt
2. still ber-pempes
3. confuse nak skolah kan kat mane

tu masalahnye!

haihhhh.
agak susah untuk nak buat keputusan untuk dedek ni.

macam nak skolah kan cina jugak.
macam abam.
tapiiiiii
ehhhh banyak nawww tapi ko kennnnn

ye la...ade tapinye.
nak masok kan dia skool mane 1.
ade 2 option.

1. tadika terbit
which is medium dia memang cina.
ituuuu memang aku nak sangat.
memang itu yg aku mau-kan since dr abam lagi.
tapiiiii...
pasal dia terlalu cina...
dan pure cina...
ade sikit macam was2 sket tentang makanan.
even teacher kate kat situ vegetarian.
no pork & lard...
tapi bile ade celebration besday especially nye...
parents akan supply makanan.
makanan yg aku nampakkk..
hayooooo itu sgt mengerikan!
nasi goreng. mi goreng. sosej. kuehhhh.
ateeeee nyeeee
risoooo mak ni hah.
dah la jenis dedek ni jenis pemakan.
silibus tadika terbit ok...
aku suke...
environment pon ok.
walaupon rumah kedai.
tapi ruang mainan @ ruang aktiviti anak2 tu besoooo...
kelas pon selesa la.
yuran starting rm1k ++ jugak
=(
monthly rm250

2. tadika 3Q Junior
medium english.
lebih kurang macam abam punye skool sekarang.
tapi...
memang skool dia rumah 2 tingkat.
tapi tempat dia very crowded!
semak & bersepah!
tu aku tak tgk lagi tang dapor tu acane...
budak pon kurang kat situ.
not sure pasal ape.
pasal celebration besday lak...
nampak kt FB dorang just celebrate dgn kek.
okla...
tu mcm skool abam sekarang.
then dalam kelas pon agak messy.
staring registration rm900++
monthly only rm200

ohhhhh mak soooooo konpius!

sure korang tertanye2 nape tak masokkan skool abam yg current ni...
bukan tamo..
dan bukan tak bagos...
cume kat omega jaya  medium dia english..
so mandarin dia tak berape berat...
sekadar mcm add on pelajaran la...
dan bile tgk perkembangan abam tang mandarin...
macam ade sikit faul!
tak berape mahir. 
soooo agak leceh skek untuk bile masok skool cina betol2 karang.
tu pasal aku decide nak masokkan dedek kat kindy laen.

ateeeeee...acane niiii...
korang reader aku...
ade pengalaman tak mcm aku ni???
cer share skek...

try2 baju skool abam

comelllll..terkedek2...


la ni senyum la...
kang next year..tak taulaaaaaaa ape citenyeee
huaaaaaa mak takuit!






2 komen tomen:

Rizziela said...

comelnya dia pakai uniform sekolah

Nad MamaZN said...

ya Allah besoooi dah dia!!!nak p skool dah..
eh sama la ngan nayli thn dpn skool gak padahal baru cecah 4thn. nak wat cemana lahir akhir thn huhu.. cemana la gamaknya ntah..skolah pun x dicari lg ni haihh!

I WARN!!

i have no intention to show off or provoke anyone in any matter.
jika anda terase dgn ayat2 yg dikeluarkan, please feel free to leave frm here....
diz is our life/ my own blog....diingatkan
DO NOT
ever copycat the idea of my backdated articles/photos WITHOUT my permission please...
if u'r posting any backdated entry of mine on u'r latest post..please keep my link credited..
Just be nice...

Happy reading...!!