May 22, 2015

main masak masak

Cerita ni last year punye cerite.
 Nak clear-kan sikit folder fon yg dah penuh dengan gambar. 
So ter-jumpe gambar2 ni. Mohla kite up kat belog.

Time ni QASHE Week.iols mcm biase jadi committee untuk event tu. 
Ade aktiviti Healthy Cooking. Entah last year memang mood raaaaajin amat nak masak macam2. Buat kek.Buat soto.Buat nasi ayam. 
Tu yg sekali ade aktiviti masak2 kt event tu...
ehhhhh hati macam meronta2 nak join.
Kebetulan ade geng. Elly da master chef memang.

First time iols join lawan2 lg di public...huaaaa...sereeeem sejuk rasenye.
Entah ape rase.Entah ape ropa. Naseb ade Elly.Kalu dak memang aku serender...

nampak tak muke iols yg nebes tuuuu...

ade 3 menu kene buat
1.sandwich
2.salad
3.air

keje iols buat air...walaupon nampak entengg..acehhh enteng..
tp susah bg aku yg jarang2 masuk kedapor ni wehhhh..

time memule potong buah tembikai tu....
huaaaaa punyeee raaaaamaaaaiii supporter tau...
penuh kt depan meja...
sampai chef kate...dah ade feminat...kihkihkih
memasing bg tunjuk ajar ape yg patot nak buat.macam mane nak potong tembikai tu...
kahkahkahkah..
terok benoooo ropeee potong buah pong tak tauk!

sudahnye potong2 punye potong..time nak blender..blender tak gerakkkkk...
huahuahuahuahua...
sudahnye aku potong hancur2 kat dalam blender tu jugoksssss...

ni la rope sandwich yg Elly buat...
hiasan tepi aku buat...
tapi..chef kate...utk buat sandwich..tak perlu hiasan2 begitu...
buat nampak semak katenye....
hikhikhikhik
another TIPS...
kalu nak buat sandwich...
yg jenis bakar punye...jgn sapu roti dgn butter dulu.
kasik bakar dulu.
then baru kasik letak butter...
begituuu...
kalu ko letak butter then bakar..tu yg roti ko jadik liat time sejuk....

aaaaa itula air yg iols buaaatttt.
jus tembikai.
nampak menarik-kan?
tapi tawar rebehhhhh...hahahahahhaha
katenye healthy cooking...
so NO sugar la....
NO salt
NO MSG
aaaaa gitu kekdahnyeeee

ini salad Elly jugak yg buat...aku just tolong2 banyakkan buah kat situ je...

hasilnye??
iolsss dapat Juara chuolssss...
gegel mulut nak senyum kat atas tu...
mcm tak cayeee bole menang...
hakhakhakhak...
next time bole aku join kalu ade aktiviti masak-masak lagi...
hakhakhakahak




0 komen tomen:

I WARN!!

i have no intention to show off or provoke anyone in any matter.
jika anda terase dgn ayat2 yg dikeluarkan, please feel free to leave frm here....
diz is our life/ my own blog....diingatkan
DO NOT
ever copycat the idea of my backdated articles/photos WITHOUT my permission please...
if u'r posting any backdated entry of mine on u'r latest post..please keep my link credited..
Just be nice...

Happy reading...!!