Oct 27, 2011

tears!



akhirnye....menanges juga.....dah 'note"kan dalam hati/jiwa/raga/otak...tamo nanges utk batch yg kali ini....skali semalam....jatoh gak air mate keibuan aku nih hah..*ayat fuyus*

camne leh jatoh??....sape lagi kalu tak angkara my lil drama king tuh.....

pasai ape???

biaselah..masalah big bro itu...tamo makan!

asal time makan aje....nak2 bile aku yg suap....mmg macam2 drama yg akan jadi....nak mengelak punye pasal..ade ade idea si big bro itu....kejap2 suroh tok ma dia yg suap..kejap2 suroh babah dia yg suap..kejap2 suruh tok ayah dia yg suap....kalu semua org dia dah suruh suap....dia akan mintak yg takde dlm pinggan dia...kalu dia tgk ikan dgn sayor..dia akan mintak keken=chicken..yem=eskrem...buah...yg merapu2....haishhh..

aku pulak....mmg time kasik big bro makan....tah hangen ape yg masok dlm kaple otak aku nih...asik nak merentan sesajo!

mane tak merentan ko....macam2 drama....kalu tak dibagi ape yg dihajat....maka...kedengaran raungan yg maha hebat macam kene belasah.....huh...!

semalam sekian kalinye aku naek hantu balik...sekian beberape minggu aku berjaya mengawal naek hantu aku tuh....semalam mmg tak leh tahan....haish!

sudahnye...aku yg kene marah same mommy + ayah aku...pasal perangai aku yg asik nak merentan nih!

dan.....dah kene marah..aku lak yg menanges,,! mencik tau!!!!






yang kalu menanges..mmg tak reti pelan2....mmg kasik keluar kaw-kaw punye....


itula dia "abang besar" yg sgt drama....yg  amat aku sayang juge.....




8 komen tomen:

Lieya said...

He he... sabar jelah beb, nak buat camneee... dugaan ibu2 skarang...

Ida Shaklee said...

sabar...

saya pun punya anak teruna yg tak suka makan. selamat jenis tak suka melalak. so telinga tak sakit sangat. so, kadang2, mmg kena paksa makan mcm mak tiri paksa makan. yg peliknya, nak bg dia kenyang dan sihat ja pun. mcm la kena paksa makan cacing.

tapi dia suka roti. tengah elok duduk nk makan nasi, dia minta roti... selamat roti tak susah buat. kalau kena bake pulak, mahu ngamuk mak dia.

untuk cukupkan nutrien dalam badan dia, topup susu dia dengan MealShake Shaklee dan multivitamin. Hopefully memadailah.

bonda dadif aka akish said...

@lia:bersabar udah la nih...

@ida:tula psl..org nak suroh dia kenayng perot saje..bukan nak soh baut ape..nganga aje....
haish2..anak2 nih mcm2..

eB ezrin said...

camner yer is? haku pn suker brangen. pdhl haku syg sgt2 kt dak notti 2 org tuh... x tau camner aku nk ubah angen aku tuh. hu3

MamaEma said...

pernah marah kat kakak sampai dia nangis teresak2..terus rasa kesal..

Qhaifa Nur said...

saya pun kekadang naek hantu juga, bukan mudah nak jadi seorang ibu...

pernah nangis depan anak dah tak tahan, anak pun nangis juga..biar mereka tahu...he..he..

axie said...

pernah jgk menangis anak buat perangai takmo tido & nak berdukung jek padahal dah tengah malam.mama & papa dia dah kepenatan.

wan nurul hezrina said...

wah mummypun tak getilah nak kawal perasaan angin kus kus2..mmg nak ubah..tapi kejapjer ok..huh!hubbyjer yang sentiasa cool.kalau mmy tak marah merah tak sah..

I WARN!!

i have no intention to show off or provoke anyone in any matter.
jika anda terase dgn ayat2 yg dikeluarkan, please feel free to leave frm here....
diz is our life/ my own blog....diingatkan
DO NOT
ever copycat the idea of my backdated articles/photos WITHOUT my permission please...
if u'r posting any backdated entry of mine on u'r latest post..please keep my link credited..
Just be nice...

Happy reading...!!