Oct 28, 2011

puji-pujian...


hari nih omaknye nak membebel lagi pasal anaknye....


kat sinikan...kalu korang nak tau....boleh dikatekan semua member2 aku memuji perangai lil drama king aku nih....okeh....bukan tak tak bersyukur...syukur sangat2.... alhamdulillah..pasal ramai memuji anakanda nan sorang nih...


mmg drama king nih kalu kat luar...atau senang kate bile diluar kawasan liputan rumahnye sendiri...drama king adelah sggggggtttttttt behaved....pandai mengawal diri....pandai membawe diri....tp...dgn syarat..aku kene 24 jam ade melekap dgn diala.. 


orang2 kate dadif nih senang dijage..alhamdulillah....orang kate dadif nih mmg sopan..alhamdulillah...orang kate dadif nih molek aje perangai nye,....alhamdulillah...orang kate dadif muke budak cerdik..alhamdulillah...orang kate dadif budak bijak..alhamdulillah....orang kate dadif budak yg 
dgr kate..alhamdulillah...orang kate dadif budak yg....ape lagi..jap tgh nak igt2 balik.....aha..budak yg tak banyak karenah...alhamdulillah...



aku terime semua ape yg orang2 kate... pasal kate2 yg baek itu adelah doakan....


dan memang...dadif kalu kat rumah orang especiallynye... mmg aku dah warning siap2..kat umah...."u cannot touch anything pon....be a gud boi..dont notti.!" itu mmg selalu aku pesan....mmg dadif jage diri dia baek2...1 perangai anak aku yg aku sgt puji..dia tak suke pegang barang orang..unless orang yg bg dia...if dia nak...dia akan mintak izin..if tak bagi..dia terime...dan akan senyap....takdelah kot nak meraung..terguling2 bagai nak mati..

tp,,,,kenkadang...terkeluar jugak keloh kesah sorang omak kepade rerakannye letih melayan karenah sianak.....uhuk!

mengeloh???...bolehla...dikategorikan sikit.....lately nih dadif adelah sgt super duper triple manje!tak terlayan owh manje dia tuh.....

1 je...yg aku selalu bilang kat member2 aku....ko try dok 1 hari same dadif..cerr tgk.tahan tak tahan dgn perangai dia yg sebenarnye!

kalu dah menanges...takdenye reti slow2.....memang kasik lepas punye..walaupon bukannye ade masalah pon...kalu dah kate dia nak....huhh...dia punye meroyan..kalah lagi aku punye meroyan!lagi2 kalu time makan......mmg aku rase aku pon dah tak larat asik nak bergadoh dgn dia ....bleh gtu kutuk anak sendiri???ahahahhaha...

takpela....nnti besaq orang tuh bleh la bace...bior orang tuh tau perangai dia time kekecik dulu...adelah sgggggttttt  molek....gtu....



****************************************************************************************************









ini la orang tuh....orang yg selalu membuli aku.... pastu manja pulak tuh....."abang besar" nih....ade2 saje....haishhh....momma sayang awak la......takkan pernah berubah!...walaupon awak sggggttt baek skali.....♥










6 komen tomen:

wan nurul hezrina said...

betultuh..nak puji gak dadaif nampak muka cm jernihjer...tulus mulus jer..budak baek=)so cakap alhamdulillah skang=)mmg kalau dapat pujian kta alhamdulillah moga terus baek pd bonda wokey=)

mamalieyna said...

lama tak jengah sini...dadif yg comel...baeeeeeek selalu dgn mommy ye..hehe~

BabyIntan said...

Intan setuju sgt dgn part 'don't touch anything kat rumah ore lain...' tu. Alhamdulillah dadif listen to your advice kan.

Part kat rumah sendiri tu biasalah, anak2 nie semua ada turun dan naik nya :)

Apa pon dadif is a gud lil boy bcoz u listen to ur mother's advice ;)

BabyIntan’s latest n3:
Colgate Barbie Toothpaste
Too SEXY!
Peraduan Gaya Adik Bulan Ini Pa&Ma!
Beware! Renungan Menggoda Cik Arissa…
My Barbie Doll!

Lieya said...

Hahaha... sangat hensem si dadif ni.. brother to be, take care adik nanti k...

Ida Shaklee said...

makan xsuka ya.. mandi dia suka tak? :D..

anak Ida pun behave kat rumah org. cuma part makan la. jgn dipaksa. kalau paksa, kena debik sekali. kalau mak dia ada muscle tak rasa apa tak apa juga. ni lembik, sakit juga la sekejap.

amin ja la kan pujian orang bagi dkt anak2 kita. semoga yg part baik tu berkekalan. yg part picky eater tu, akan berakhir..huhu..

Softtouch [Hanim] said...

baguslah kish kalu dadif kat rumah org dia ok..mcm danish kalu dkt rumah org dia agak behave lah..ce kalu kat umah..Ya Allah...heeeeeee

dadif mmg baik n ensem

I WARN!!

i have no intention to show off or provoke anyone in any matter.
jika anda terase dgn ayat2 yg dikeluarkan, please feel free to leave frm here....
diz is our life/ my own blog....diingatkan
DO NOT
ever copycat the idea of my backdated articles/photos WITHOUT my permission please...
if u'r posting any backdated entry of mine on u'r latest post..please keep my link credited..
Just be nice...

Happy reading...!!