Oct 8, 2011

random..

menjak2 lakik aku dah bertukar kerje kat tempat baru nih....aduhhh..tensen la betol aku nih..mandang la asik balik lambat...aku nih algergik bebenar bile lakik aku keje petang...balik nuuuunnn memalam hari....tp kt tempat baru nih idakla balik memalam kala benar...time kerjanye 11.00am - 8.00pm..kekadang cecah jugak la ke pukol 9 malam....bile dah cecah ke pukol 9...tah nape..hangen je rase 1 badan aku nih..kenkadang..try gak nak berpikir positif..lakik aku kerja..overtime...dapat duet lebeh..aku jugak yg untung kan...tp tahla..susah bebenor rasenye nak terime kenyataan...ngengado kot aku nih....tihihihihi...

ok aku nk cerite mende laen lak..

itu hari time aku on da way pegi keje..nampak la 1 kapel nih....tgh menunggu bas... dgn baby aku rase baru sebulan 2 kot..pasal baby berbedung bagai....dan maybe mereka nak pegi cek up baby..atau nak pegi kasik baby jab...aku tak surela kan....terpikir dalam kepale hotak aku nih....emmm...camne mereka nih yeh???camne ape???

camne mereka handle kos sara hidup mereka nih..dulu kat opis aku nih ade 1 cleaner yg lebeh kurang sebaye aku....dan bile diricky2...gaji budak tuh hanyelah rm400++...dan lakik dia berkerja sebagai security..peknen anak pertama tahun 2009....dan beranak anak pertama teros berenti kerja...pas tuh dgr2 2010..peknen anak ke2...dannn..aku rase macam wahhhh..bagusnye...camne dia handle financial family dia ek....sedangkan aku  lakik binik bekerja...yg incomenye setelah ditambah tolak ...pon rase macam tak cukop..emmmm.....

lagila bile dah ade anak aku rase....huh.....lagikan nak tambah anak....mmg rezeki anak tuh ade....tp..rezeki tuh takkan datang bergolek...dia dtg dr segi macam2...yg kite tak tau dr segi ape..

tp betol gak kate lakik aku...dorang tuh...tak kesah beranak kat mane....kelas berape...baju anak...tak kesah brand ape...susu anak...tak kesah susu ape...pempes anak..pon tak kesah brand ape....asalkan ade susu...asalakan berpempes..sudah....warghhhhh.....

aku pon bukanla memilih benar...cume kalu bole nak la bg yg terbaek utk anak kan..rase cam kesian lak kalu semua2 bagi yg ala2 aje...dan...pasal tempat beranak tuh...nak la jugak aku merase tempat yg ok...setelah penat bersakit...ko maen letak aje aku kat wad perang...wahhh...banyak senang hati ko kan....sedap same2...sakit aku sorang2...menanggung  kene marah ngn nurse ke...servis cam taik ke...aku sorang2..mane aci..tak adil ini semua.....  *pendapat aku la*

dan ekceli aku pon tak kesahla kalu nak beranak kat ospital gomen...cumenye masokkan la aku kat wad 1st class...at least nak merase keselesaan.....


tp itula....duet kite berkepok mane pon...ttp rase tak cukopkan....

apepon bersyukurla dgn ape yg ade...dan ukurla barang dibajek sendiri....


*sedang menanti....ape yg dinantikan...biarla rahsie.....*puyus!








4 komen tomen:

akma said...

di kala mengantuk di pagi sabtu terus terbeliak bijik mata baca entry mama dadifff. yahooo!

MAPPIAU said...

haah kan..samelah kite biar kite kekurangan takpe tapi biarlah anak2 dapat semua kan kan

Softtouch [Hanim] said...

betul tu kish..sbb tu sy beranak jarak2..mcm2 perkara sy pikir..n sy rasa cukuplah anak sy dua jer...bkn tolak rezeki...apa2pun hanya Alalh je yg tau apa didalam hati kita ni...

aan aka nurul said...

betol ape abgnapi ckp... die org "tak kesah"... ape pon boleh... same mcm aya ckp... ape k.bakis pk, cane org yg keje ratus2 tu bole ank deret2.... kite pun dok pk cane... pandai-pandai la ek....

I WARN!!

i have no intention to show off or provoke anyone in any matter.
jika anda terase dgn ayat2 yg dikeluarkan, please feel free to leave frm here....
diz is our life/ my own blog....diingatkan
DO NOT
ever copycat the idea of my backdated articles/photos WITHOUT my permission please...
if u'r posting any backdated entry of mine on u'r latest post..please keep my link credited..
Just be nice...

Happy reading...!!