Aug 11, 2011

1y 10 m 4d



hadif adam..momma sori banget...sudah beberape hari terlepas utk apdate milestone awak....momma so lazy.......tak taula nape malas benor nak mengadap belog sendiri...asikla berjalan ke belog orang len...macam2 momma nak ceritekan kat sini..apekan daye kuase "M" itu sgt hebat melanda momma diketike ini...dan disaat ini....

dah 22 bulan awak dah hidup bersame momma...yeah...sekejap aje mase berlalu...lagi 2 bulan genap awak 2 tahun....dan momma masih belom berjaye untuk bagi awak adik...tp takpe...momma tau..dan momma pasti ALLAH ade perancangan yg baek utk momma + babah + awak juge...

tika ini vocab awak masih kureng lagi...tp takpe...bak kate tok ma awak...biarlah....biar awak membesar ikot flow...bukannye tak reti teros...bukannye tak bercakap teros.....at least ade gaks perkataan yg awak sebot....samada dgn sengaja atau tak sengaja.....

antara vocab awak dikale 22 bulan nih.."dah", "tade","ikey = mickey", "abub = sponge bob","abang","kaka","tok ma", bunyi kuceng, bunyi rimau,bunyi dog....dan dah terer sume part kat badan sameade in malay atau english....

emmmm pelagi yeh...tu je kot....owhhhh awak juge sudah reti kemas katil awak...bile bangun pagi..time momma nak pegi work...bile momma kte..."dadif....susun bantal...."maka awak pon buatla....tp datang "MIM" awak...momma jugakla yg kene kemas...

dan apeee lagi.....itu je la takat nih....kalu ade..momma apdate lg time awak 23 bulan...


upss.....pasal makan....sikit perubahan la...masih tak banyak lg...tp at laest makan la jugakkan walau sesenduk nasi tiap kali makan nasi..lagi2 bile ade ayam goreng macam upin ipin la dadif....very da pebret....=)


jugak makin pandai berposing.....


jugek dah pandai boring bile momma bagi arahan...

macam biase....

"hepi 22 months sayang.....be a gud boi..momma + babah sayang awak amat-amat...."






5 komen tomen:

Huda said...

dadif dh 22mo :) alhamdulillah, x lame lg mesti leh cakap macam2..x larat nk melayannye :)

Amiizaa2001 said...

tomeiii...meh auntie nak kiss:) dah boleh dapat adik nie hiieieiei

MAPPIAU said...

sian momma awak dadif dah terkena jangkitan M dari anty la neh.

Alololo to momma dadif caiyok beb, marilah kite same2 carik ubat kasi mandrem itu penyakit M.

Vna Sandhu said...

mmg dah lama x baca milestone dadif..happy 22 months young!

Lieya said...

Dah makin besooo dah makin hensemmm dah makin bijakkkk...bijak bijak bijakkk

I WARN!!

i have no intention to show off or provoke anyone in any matter.
jika anda terase dgn ayat2 yg dikeluarkan, please feel free to leave frm here....
diz is our life/ my own blog....diingatkan
DO NOT
ever copycat the idea of my backdated articles/photos WITHOUT my permission please...
if u'r posting any backdated entry of mine on u'r latest post..please keep my link credited..
Just be nice...

Happy reading...!!