Oct 17, 2016

kesah farewell -part 5


Gitu. Ko ingat dh abes kesah farewell kek kish? hahahahha. Lambat lagi abes...NAntikan part2 seterusnye nanti ye. Ok kali ni farewell dgN department sendiri. Means department dari mule aku bertapak kat UEM. Nila department aku dr Julai 2007 sampai la Jun 2016.
Ko tgkla...lame aku abadikan hidop aku kt sini. Dari anak dara sampai beranak 2, kat sinila tmpt aku cr rezeki utk tolong en.abe. Tapi tidak mengapela, Allah lg Maha Mengetahui mana yg terbaek utk hambaNya kan.

Ok sambung balik story farewell ni. Kalu tak salah farewell dgn department ni esoknye lepas farewell dgn gegals landscape. Lokasi kt  Soul Thai, Nusa Bestari. Since dorang tau ape pebret kakak besar kt department tu ken.

Kali ni aku berjaya utk tak menanges.Yesss sukses!ku berjaya jebat. Walau sebenarnye dlm hati ni Allah aje yg tau mcm nk meletop dh dada aku ni nahan sebak pasal TERPAKSA amek keputusan berani nekad ni...

Mohle layan gambo.Since bole update blog thru henpon ni. Bole la aku meng-clearkan memori kat fon ni hah. ๐Ÿ˜‡



Susunan gambar adalah random. Malas pulak aku nk susun ikoT sequent. Layan ajela gambar yeh. Kalau nak layan la. Kalau rese kosa... Sile la ce-cepat  tekan 'x' penjuru atas kanan tu. ๐Ÿ™„๐Ÿ˜œ


Ni bebudak site supervisor aku.
Biasala kan name pon opis-mate maki, marah,gurau semua adelah. 
Tugas aku bukan aje takat assist bos. Keje aku tukang kutip duet tiap2 bulan.Tukang jerit suruh kemas meja. Tukang jerit pegi solat jumaat kalau nampak dorang dok lengah2.
Kadang ade gak dgn dorang aku ni share gosip.
Haaaa jgn tak tau walaupon jantan ni....Heibat2 gosip yg dotang tah ni. Kadang bende yg aku tak tau pon dorang lg advance dr aku ๐Ÿค”๐Ÿ˜‚



Nila bos ke-sayangan laaaa sangat....

Ni la muke2 yg ade kt dlm landscape department.
Ohhh yg takde dalam ni fickry, azril & latip.
Tak sangka ramai dah. Dulu time memule masok ade 4 ketol aje dlm tu๐Ÿ˜


Dapat gift wall canvas eh namanye ni?
Entah aku pon tak tau ape kenamenye tu



Dengan harapan dorang aku gantungla kt bilik....Hhahahahahah
Memang TAKLAAAAA.
ade je canvas tu.Idokla tergamak nak membuangnye. Canvas tu tak bersalah pon...
Bukan tak hargai...Hargai se-sangat. Cume tade tempat yg strategik nk digantungkan + blom tampal pade yg sepatotnye ditampal.
Ade je tersadai kt dlm stor canvas Tu...๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹


Ok dengan mamat ni pon selalu gak aku ber-gosip. Jen namanya. Ingat lagi time memule mamat ni masok.. Kemahen menyemart dgn kasot itam berkilat dia tu..Dengan bunyi mcm pakai heel pompuan...Hah asbab pakai kasut tu la teros lekat gelaran kat dia Jen..๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†๐Ÿ˜†
Singkatan utk 'sarjan'..
Salah sorang supervisor yg selalu meluah perasaan ape yg terpendam kat hati kecik dorang tu...


Ni la...Ade lg 2 org tade dlm ni


Yg 2 ni pulak. Senior supervsior.
Yg duduk dipanggil Pak Andak. Tak sure pulak ape sbb dipanggil begitu. Pasal aku tak berape rapat dgn pak andak ni. Aku harap pak ndak segera ber-jumpe jodoh yg lagi better. Kalu dh jumpe, makan nasik minyak jgn lupe aku tau!
Yg diri tu pulak kite org panggil Wak. 
Sebab ape panggil wak entah aku pon tak tau asal usulnye.
Ni pon selalu gak la meluah perasaan ape yg terbuku kat hati.
Macam biasa aku kan pendengar yg baek..
Dengar. N ketawa atau paling kuat aku ckp "bertabahla....ITula naseb seorang pecacai".



Alhamdulillah. syukur dikelilingi dgn org yg BAEK2 sangat dalam department ni.

Ekceli bos aku yg dlu en hilmi.
takde dalam gambar. Pasal dia dh transfer kt CyberjaYa.
Bos paling sporting n kool yg pernah aku jaga.
Tak berkesempatan hai hai bai bai dgn dia.
Takpela. still bole keep in touch kt FB/wasap.
Zaman kennn dh moden. Ehhhh tetibe...


Gambar2 yg screen shot ni yg dh upload kt ig..Dah delete kt fon ni...So kasim ss ajelaa.


Ni dgn paten. Yg mamat sebelah ni mamat yg selalu cari dokumen tak jumpe dan semedang kate tak paham nak cr file dlm bilik filing... Daaaan Salah sorang yg selalu komplem filing tak sistematik...
Dan dia jugakla pencetus asik la bertuko cara susun dokumen dlm file.
Tak taula dia ni nk kategori menyenangkan ke menyusahkan. Hhahahahahh.. Kek kish pasrah ajelaaaaaaaaa... Hah merasela...manage la filing tu sebaek mungkin dgn pn sistem yg baru ye...Muge berjaya seperti yg diidamkan.



diri dr kiri : Cira, aku, jiji
Duduk dr kiri : vin,iwa,paten


Ok sekang rindu teruks dgn bebudak Ni.
Dgr cerite hidop semakin bz.
Syukurla adik2 ye..KErana masih berpeluang nak cocok duet kt dinding tiap 25hb....
Kihkikih


Wish uols all the best...
Wish me too ya guys!



0 komen tomen:

I WARN!!

i have no intention to show off or provoke anyone in any matter.
jika anda terase dgn ayat2 yg dikeluarkan, please feel free to leave frm here....
diz is our life/ my own blog....diingatkan
DO NOT
ever copycat the idea of my backdated articles/photos WITHOUT my permission please...
if u'r posting any backdated entry of mine on u'r latest post..please keep my link credited..
Just be nice...

Happy reading...!!