Feb 3, 2012

tak cihut!



dadif batok + selseme dah dekat sebulan lebih....memacam obat dokter bagi......baeknye asikla on off....dokter dah saspek dadif nak ade lelah....pasal napas dia sgt berbunyi dgn kuat...lagi2 time malam....

kelmarin adelah yg paling terok...batok2....pastu muntah....kuar segale lendir... 

aku syak dadif nih leh banyak lendir sejak minum susu dugro fruit & vege nih....



pasal....b4 diz dadif minum s26.....mmg jarang la nampak dadif selsema..apetah lagi batok....lagi2..time malam......


now....aku dh start tukarkan dadif susu dutch lady 1 2 3...harap dadif serasi dgn susu nih.....





ehh..korang ade tak pengalaman handle anak yg ade lelah???ade care tradisional tak utk merawat simptom2 lelah nih....wehhh aku saspen la kalu memalam hari dadif batok...bagai tak cukop napas...lelagi....kalu en.abe kerja shift...meh share2 info.....

tenkiu in advanced...ye kengkawan...










9 komen tomen:

@e_da said...

alahai dadif ada lelah ek.. jgn bg minum air yg mcm vitagen tu.. doc kata tu menggalakan lendiran di tekak.. mika aritu hampir kena.. tp dah ok.. hope dadif sihat2 ye syg..

sha said...

aah dokter ckp ribena pun jgn bg. eh nape x continue dgn s26 je dear?

Qhaifa Nur said...

anak buah lelah...yang pasti kena kurang minum ais sejuk dan jangan terlampau aktif .....

Salina@IbuAqil said...

Alahai!!
Get well soon syg.. :)
Take care yer & happy weekend.. ;)

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

ciannye kat dadif batuk+selsema smpai sebulan lebih, risaunya kalau anak kita x sihat kan..

eija x pernah ada pengalaman ahli family lelah lagi..x dpt nak bantu,

moga dadif cepat sembuh ye..

Mama Adam said...

salam. dulu Adam pun macam tu. tapi, sekarang dia dah besar, x de la pulak.

mak saya bagi madu, soh amalkan. nampak gayanya, serasi dengan Adam.

x tau la dadif boleh ek tak...

Cik gugu [= said...

kak, sy dgr susu anmum bagus...mmg x de gula tambahan dlm susu.... sbb kwn sy kje kat kilang anmum...die yg bg tau....

Anonymous said...

Tanye p.oteh ape die buat... Dulu kite kn semput...-nurul-

kayyana said...

rayyan danish pun sekarang asyik batuk je memalam... tp takde plak bunyi kt dada die.. batuk je lebih. riso gak..

I WARN!!

i have no intention to show off or provoke anyone in any matter.
jika anda terase dgn ayat2 yg dikeluarkan, please feel free to leave frm here....
diz is our life/ my own blog....diingatkan
DO NOT
ever copycat the idea of my backdated articles/photos WITHOUT my permission please...
if u'r posting any backdated entry of mine on u'r latest post..please keep my link credited..
Just be nice...

Happy reading...!!