Feb 22, 2012

antara sukses ...hampir suksess..dan tak suksess...


huhhh...rasenye tula title yg paling panjang yg pernah aku buat...b4 diz rasenye semua pendek2..

nak gebang sikit kat sini...pasal dah lame tak menceceh...tetibe rase cam mauk..dan mauk...


pasal anak bujang aku nan sorang tuh....brader tuh sekang tgh ber-potty training...emmm....hampir suksess uols...tp utk siang hari la...dan bile kala berade dirumah....untuk time keluar dan time untuk tido....belom lagik la....so far....bile dia nak 'kensheng' dia akan.cakap..tp kite kene follow dia pegi toiletla...

=)


tp...ade time kemalasan dia nak datang....terkucil jugakla.....tauk2....dah basah...sambil muke bersalah...."dahhh  sheng"......dadif la dadif........owhhh...ya....1 lg bab....time nak  
'eeee ek = berak' pon belom nak berape pass...pasal....menjak berpotty nih...dadif macam lebeh suke tahan berak  dari kene pergi ke toilet.....dan.....taiknye aduyaiiii.....dah macam guli..seketol2....rasenye budak yg tgh ber-potty nih mmg suke tahan berak dorang kot......pasal takut...or tk confident nak kuarkan taik dgn senangnye kat toilet..eheheheheh...





dan..sekarang nih...brader tuh jugak dah kene tidor kat tilam sendiri...memule tuh macam aku nak ajar dia tido dgn babah dia....dan nampaknye...dadif adelah anak yang menyenangkan momma dan babah ...mmg takde problem untuk tido ngan babah dia...cume....agak lambat la timing tido dia...pasal dia lebeh nak maen dr nak tido kalu babah dia ade kat sebelah...
maka...alternatifnye...sile tido sendiri dibawah.....dan mission ini.....alhamdulillah...suksess!!! walaupon...menjak dah kene tido kat tilam sendiri kat bawah nih...timing tido agak lari sikit....kalu dulu..masok cot...9.30 ke 9.45 dah selamat ke lalaland....sekarang....hamek ko....tak jejak kol 10.30....tak dgr lagi dia berdengkur....tp..takpe....take a time kan....lagi pon baru lagi..yg penting brader tuh nak tido kat bawah sengsorang....

=)

memang gud boi anak momma nih!♥






dan...mission untuk " no susu time malam hari" masih tak suksess!!..
walaupon dah dipesan b4 tido tuh...no more susu..tetap brader tuh bangun kol 1.30....."babahhhh......kiki=susu".....bile mak apak dia buat dekkkk....maka.....bergegarla 1 umah tuh dgn sore dia...apak dia mmg serender la kalu dgr bile si anak dah start melolong....kalu dgn aku....ko lolong la disitu..ade momma kesah??? *owhh bunyik agak kejam disitu*

maka...itula kesah si abang hadif...si anak manje...yg suke bangat carik gadoh ngan omaknye...haishhh....kenkadang geram..kenkadang kesian..apepon...totap..menjadik kesayangan momma....juge babah....



♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥                                 ♥♥♥♥♥ ♥♥♥♥                                                ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥








6 komen tomen:

@e_da said...

gud boy la dadif.. mika cakap pun lum sukses camana nak potty train.. tido pun masih lewat.. paksa tido melalak mcm nak rak.. paling awal kul 11 or 12..

kena train gak mcm akish buat nampaknya

C.I.N.T.A said...

bestnye leh layan teletah anak

wan nurul hezrina said...

hehe gud boy dadif=)nurul masa nak trai merahpun penuh ngan kesabaran

Salina@IbuAqil said...

Alololo!!
COmel dia.. Hik3!!
X pe blajar pelan2.. ;)

BabyIntan com said...

Gud boy lah dia, time tgh training mmg lah ada sat menjadi sat tak menjadi kan dear...hehe. Get ready je lah mop di sisi..hehe.

eB ezrin said...

haku nih satu pn x sukses lagi. hu3

I WARN!!

i have no intention to show off or provoke anyone in any matter.
jika anda terase dgn ayat2 yg dikeluarkan, please feel free to leave frm here....
diz is our life/ my own blog....diingatkan
DO NOT
ever copycat the idea of my backdated articles/photos WITHOUT my permission please...
if u'r posting any backdated entry of mine on u'r latest post..please keep my link credited..
Just be nice...

Happy reading...!!