Feb 2, 2012

semalam yg hangat..




semalam pegi hidupkan roadtax same insurans....maka ke hulu kehilir bersame en.abe....last2 skali mmg dah takde pilihan pegila aku ke easy RHB....owhhh b4 tuh aku mmg dah siap2 nanye la kat budak sale dia pasal nak renew roadtax bagai...so dgn kondifennye dia kate 

"OK....boleh...siap dlm mase 10 minit saje....."...

dan aku mmg dah legala kalau dia kate begitu kan....




sampai2....orang sale laen kate org yg in caj masok petang....sale yg ade mmg tak bleh nak buat...so aku ok la....aku pon kol itu pompuan sale....naseb dia kate dah on da way...menunggula aku lakik binik kat jasko tuh....

nampak kelibat pompuan sale tuh..aku pon laju2 je mengejor....so tunjuk2 dokumen semua...dia pon key in la semua particular aku kat system dia..... isi2 semua....sampaila ke total utk dibayar.....

sale: ok...total semua skali rm800++....

aku:*dah muke pelik..pasal....last year aku bayar 400++....ko tak tgk bebetol ke berape NCD aku tuh....haiyoookkk..... *  how come la bleh jadik ke 800 pulakkan......

sale:owhhhh...ye..u gune NCD lame ye?

aku:yela...kat policy tuh ade kannnn???....

sale:*gabra...pasal system dia tak kuar amount yg sepatotnye....sebok koling2 bos dia*

maka...menunggu hampir 1/2 jam disitu.....

dia godek sane sini..make...keluarla amount yg sepatotnye....

time nak bayar....sale tuh nanye kat aku..

sale:ade card rhb tak?

aku:takde..

sale:kalu camtuh..kene bayar rm50 utk debit card rhb..utk masokkan premium insuran....pasal kite kat sini takde pegang cash...semua pembayaran melalui mesen...

aku: *hok aloh..ko ni...time aku dtg hari tuh..apesalla tak explain semua tuh.....sgtla leceh kannnnnnn...* terus nanye...swipe debit card yg kite ade tak bleh?

sale:emmmmm.....sekejap yeh....kite try dulu....

aku:*sabo lagi disitu*


naseb baek boleh.....ok...settle....dia pon nanye aku...



sale:u nak renew roadtax skali kan?

aku:hah yela....bab tuh dtg sini....

sale:ok....cover note utk isnsuran dah siap..bleh renew r/tax tuh kat post office atau my eg...

aku:kat sini?

sale:kite tak bleh buat

aku:wahdajdiaeuoipoepqoeq*&^%$#@!...kat post opis bleh gune copy grantt ke?

sale:*dgn kondefennye dia jawap* boleh..tunjuk aje cover note insuran nih.... 



lakik aku pon nyampok..okla...takpe...terime kaseh....

sale:ok..sesame....nanti kalu dah siap road tax tuh...kol ai ye... 




aku lakik binik berlalu dgn bengang...sambil membebel.....

nape aku membebel...

1. x sound siang2 kene ade kad rhb utk buat pembayaran...
2.  x ade perkhidmatan utk buat r/tax...ari tuh kate ok aje..bleh aje...
3. kene menunggu sampai 1/2 jam lebeh.... 


dan sampai post opis....kannnn...dah betol aku kate...tak bleh buat r./tax pakai potostet grantt aje.....aduyaiiiiiiii!!!! hati panas betol nihhh......

ke hulu kehilir.....maka...pukol 2 lebeh baru settle semua...road tax pon siap ditampal!....yg sadisnye....aku lunch pukol 3 lebeh...siaaannnnnn adik baby........berguling2 lapo dia kat dalam.....

tp!!!..ADE HIKMAHNYE....pegi angsana mengisi perot yg dah melapo dgn menggile.. ade sesuatu yg aku terjumpe......rezeki..alhamdulillah........






















2 komen tomen:

♥ Wina ♥ said...

kalau haku pun, mesti bengang tahap singa dah..

eh, apekah rezeki itu? alhamdulilah :-)

Qhaifa Nur said...

tensionnya bila jadi gitu..
sabor je lah...

I WARN!!

i have no intention to show off or provoke anyone in any matter.
jika anda terase dgn ayat2 yg dikeluarkan, please feel free to leave frm here....
diz is our life/ my own blog....diingatkan
DO NOT
ever copycat the idea of my backdated articles/photos WITHOUT my permission please...
if u'r posting any backdated entry of mine on u'r latest post..please keep my link credited..
Just be nice...

Happy reading...!!