Dec 8, 2011

seri tak seri

hari nih nak bebel pasal jantina baby...whoopss....awal lagi kot nak tentukan ape jantina adek baby nih...tp...mandangkan..dak2 opis nih rajin benar menanye...men-sound..dan meng-sebagainye....kat aku..so rase dihati cam nak tanye dan nak share ngan rerakan bloggers...

time peknenkan dadif dulu....aku...ter-sgtla suke bermake up...walaupon hanye dok diumah.. akan aku make sure muke aku kene ade pelembap, foundation,bedak tepek,celak,blusher,maskara,ketip bulu mate ,gloss,lipstik dan eye liner....

dan yang pasti bile kite dah make up-make up sakan....pasti ade saje orang yg memuji bahawa muke mak yong tipah nan sorang nih sgtla berseri2 dari hari kesehari...aha...best tau bile org ckp cenggitu..ahahahhah..pasal bukan selalu orang nak kate muke kite nih berseri hokey!
dan lagik best..walauapon muke nih tak tercalit apepon org kate muke aku berseri..ahahahahha ..lawak2....tp bersyukur didalam hati...

^_*


dan...time tuh..termasokla bos aku kate...org mengandung nih....kalu berseri aje....maknenye anak lelaki..kalu muke mak nye macam tak semenggah tang comot aje..katenye anak perempuan..pasal seri maknye telah diambil oleh babynye...tp ade jugak sebaliknye...kate kalu muke maknye berseri..maka anak pompuan...kalu comot..maka anak lelaki...dan....yg terjadi pade aku adelah betol!org yg kuat bermake up....anak lelaki...

berbeza ngan peknen sekarang...aku teramat-amat malas segalanye..sampai nak mandi pon aku malas!apetah lagi nak bermake up beria2....pegi opis/ jenjalan pon tepek bedak pasal nak mengelakkan muke nampak comot dan pucat...dan nak menjage status en.abe dihadapan kengkawannye....itu pon ade gak orang kate muke aku berseri! ahaaaiii tang mane serinye pon aku tak tau...kakakakkakakakaka....
*owhhh i noe ko bace belog aku nyah.....*

tp siyesli mmg kali nih aku mmg tak suke bermake up...dan kulit muke pon dah berkopeng2 kering....tanda2 hitam bekas pimples tok sah bilang ah....buruk benor ropenye..aku yg tgk sendiri..alahaiiiii...buruk benor ropenye hah.....nasebla en.abe yg menatap muke nih hari2...

so....pade korang2 kat sane tuh....ape cerr ngan pengalaman korang???suke mekap atau berseri2 mukenye anak lelaki atau perempuan????

cer share...cer share... 





*upss....gambo pon recyle...jgn kate nak bermake up..nak berposing..bergambo pon rase..cam..haissshhhhh tak kosenye!*




8 komen tomen:

ღnFashyaღ said...

kite terbalik. Masa husna suke mekap, skang xde maknenya. Muka pun kering, kulit terkopek. Euwww....

Muzel Zay said...

aku xde pngalaman pun..tp aku tau Premium beautiful dpt menolong and brkesan.. :-)

♥ Wina ♥ said...

hurmmm x boleh nk percaya sgtlah teori ni sebab ai terbalik heheheee

masa pregnantkan Kira dulu, org kata muka berseri² & rajin mekap

tapi masa pregnantkan Syakil, malas nak mampos! x suke mekap, sama mcm akish, setakat tepek bedak je x nk nampak pucat punye pasal

biarlah suspense sket..jeng jeng jeng :-)

etiey.com said...

tak kisahlah nyah... yang penting baby kluar tu nanti sihat walafiat... tapi kan sebaliknya pada aku, masa peknen eysraf mmg malas gile nak make up waima pakai bedak pn malas...

sudahnya anak lelaki hehehe

@e_da said...

x tau mana yg kata betul akish.. masa pregnant mika ida langsung tak suka make up bagai... muka mmg selebt gila.. pegi keje pakai beda compact tanpa lipstik sekalipun.. kuar2nya anak lelaki huhu

eB ezrin said...

alamak aku terbalik la sis,
ms aerish dolo, aku x suker msk,. rajin melawo. nk melawo jerk ekjenyer, pakai hills tuh gi keje, ekekekek
tapi ms aed, amek kau, mls, comot, mekap pn x mo. tapi rajin msk. pergh.... sbb tuh aed lahir beso. ekekkeekkeke

sekamar rindu said...

salam..

moga baby yang bakal lahir tu sihat...cukup sifat..alhamdulillah..

wan nurul hezrina said...

betul kot..akupun masa ngandung2,2 anak comotjer..kuar2 pompuan..hikhik

I WARN!!

i have no intention to show off or provoke anyone in any matter.
jika anda terase dgn ayat2 yg dikeluarkan, please feel free to leave frm here....
diz is our life/ my own blog....diingatkan
DO NOT
ever copycat the idea of my backdated articles/photos WITHOUT my permission please...
if u'r posting any backdated entry of mine on u'r latest post..please keep my link credited..
Just be nice...

Happy reading...!!