Dec 7, 2011

fenats.!

rasenye baru n3 beberape hari yg lepas aku kate morning sickness aku dah berlalu...owhhhh mmg sgtla tak betollnye....

aku agak time awal2 hari tuh idakla terok bebenar mcm nih....dah masok 3 bulan nih aku rase sgt2 tak best..mandang makan...teros rase nak terkeluar balik balik isi perot..itu yg mandang lapo aje..selera pon maseh k.o lagik....atoiii!!!

penat hokey kalu asik muntah aje...sabo ajela tipah nih....tp takpelah dugaan utk kali ini... coba utk menerimenye..

bebalik dalam kepale otak aku...camne la org2 bleh mengandung..beranak ramai2...time memboyot...time nak mengeluarkan...dah keluar nak mendidik pulak...huhh...

dan aku sgt kagom...tersangat kagom pade orang yang langsong tak pernah marah anak...apetah lagi nak naek tgn same anak...emmm...mmg heibat tahap kesabaran orang itu...pade sape yg tak pernah marah/cubit/pukul tuh..eh kasik ajar aku sket camne korang punye sabor tuh bleh sampai cenggitu...

ayah aku selalu kate kat aku...

"time awak besar2 dadif nih...ayah tak pernah marah/tengking2/pukol/cubit awak....nape awak tak boleh buat cam tu kat dadif??"...

terpikir dlm kepale otak aku....ye ke...ade ke org setegar ayah..yg boleh tahan tgk aje kenakalan anaknye...dan aku  syak..time aku besar dadif..aku tak la se"baek" dadif...
tu pasal ayah takde nak merentan2 camne aku merentan.






ahhh sekadar membebel kerane kefenatan melayan karenah si anak time sisomi bekerja shift......dem!




3 komen tomen:

wan nurul hezrina said...

tulah sama mcm nurul..bila dah bebel2 marah2 rasa nyesal plak bia tgk dorg dah tido..kesian

mamalieyna said...

huuu~ eina pun morning sickness teruk gk time preggy kali ke2..hu~ mmg bleh hilang sabar kalau seorang diri terpksa handle kenakalan n kerenah anak..hu~ sabar jer..

Cik gugu [= said...

bile nk marah cepat2 istifar kak.... tuh yg sy tgk kazen2 sy buat...hehe..

I WARN!!

i have no intention to show off or provoke anyone in any matter.
jika anda terase dgn ayat2 yg dikeluarkan, please feel free to leave frm here....
diz is our life/ my own blog....diingatkan
DO NOT
ever copycat the idea of my backdated articles/photos WITHOUT my permission please...
if u'r posting any backdated entry of mine on u'r latest post..please keep my link credited..
Just be nice...

Happy reading...!!