Dec 5, 2011

13 weeks



wow!...dah masok 3 bulan ropenye adek baby nih....dan tahap ke-lemau-an pon bertingkat2 macam bangunan klcc tuh.....punyela....rase malas..rase down..semua2 ade...




last week buat buku merah.....pheww....gile banyak hokey procedure dia...hadoiii...anak dah masok 2 pon still mau sijil nikah....blood test...bukan takat nak tau group blood saje...siap test HIV lagik! huhhh......punyela beria nurse2 kat situ meng-check....redho ajelah hati nih walaupon..hai...hai.....




dan....siap kene buat saringan kencing manis pulak...ish2..memacam la....kalau la ku tauk....*haip2.....jgnla asik mengeloh cik puan akish*

lagik...kene pulak dating ngan dokter kat klinik kesihatan tmn u sebelom tranfer cek up ke klinik gelang patah...belom masok dating ngan dokter hospital besor tuh pulak pasal kes c-zer yg lepas....sabo aje la bedah nih hah......

ok citer pasal badan sendiri pulak..mandang asik la mengah...handle abang dadif jgn katela....pakaikan baju seluar pon aku dah bleh tercungap kot....lagik kalu turun naik tangga...huhh.....mmg tak leh nak kate ape la....buhsan gak kot kalu asik dok merap..baring....nak jugak mengemas bilik....cuci jamban....pastu...konpem aku sendiri terlepek..dok koling en.abe...merengek2...badan semua sakit...!dasar! ...dan pasal morning sickness pulak....dia dtg bukan time morning saje....bebile mase dia nak sickness..dia datangla...nak2...lepas makan...wooooo..mmg heibat dia mengeluarkan segale ape yg aku isi...dannn...paling yg tak best skali adelah selera aku belom pulih sepenuhnye walaupon kandungan dah masok 3 bulan... itu yang time anibesari tuh takde nak bercandle lite dinner bagai...aishehhhwahhh.....tp yela....en.abe dah siap oper...

"yang...nnti kite pegi dinner kat lazio restoran kat dangan bay tuh yeh"

tp mandangkan anak tekak nih belom nak merase kenikmatan makanan tuh...hanye mampu berkate....

"takpela b...lenkali saje kite berdinner bagai tuh....beli ajelah ikan siakap manyak2...masak stim limau...sampai ayang muak2...muntah2...." ...

maka en.abe pon pasrah mengikot request si isteri...

=)

wat to do....kang kalu pegi jugak...aku tak leh telan....buat buang duet....buat penat aku pakse mengunyah telan..last2 keluar pergi ke sinki!

dan cerite ceritu pasal abang dadif pulak....manje dia toksah bilang la.....sekarang aku maen pakai ugut aje...agak2 kalo noti dia tak bleh nak dibendung lagi....aku bilang same dia..

"dadif..momma tanak sayang dadif..momma nak sayang baby aje."..





ahaa...mmg berkesan....laju2 aje teros dgr kate....tp tak taulah berkesan ke idak sementare nak menyampaikan ke 9 bulan karang....dan aku syak...dadif dah tau taktik aku...hahahahhaahhahah

cerie pasal lapar pulak...emmm...sekarang ok sikit kot....tak la menggile macam memule dulu..tgh2 pagi buta....tengah best2 membuta..tetibe tersedar..teros rese lapo....teros kejot teman sekatil...

"b....lapo".....

dan takdelah adegan menyuruh si somi pegi kekedai cr makanan...dan takdela lg adengan meng-koling mc delivery lagi....=)

owhhh...yang pasti....peknen kali nih...badan aku sgt la banyak angin...lagi2 kalu aku termakan lambat sikit...huhhh azab beb...azab! angin dia susah lak tuh nak keluar..baek nak sendawe..lagikla nak kentot...macam baek2 dia nak kaluar..ehhh..tetibe boleh stop...begitu.......

tp yg pasti peknen kali nih aku lebeh kool.....takdela kot adengan menanges beria2....adengan sentap menyentap....cume hangen kus2 asik nak marah en.abe aje yg meluap2....ish....camno la aku nak beranak normal nih???........haishhhh!




tu dia perkembangan adik baby....pandangan dr depan.....=)...time scan nih...sgtla tak reti diam...asikla bergerak2...


dan inila rope mak yong akish yg terkini....

^_*



4 komen tomen:

@e_da said...

waaa akish perot dah nampak la.. bestnya.....

Qhaifa Nur said...

memang detail sekarang....
sabor je lah tahan kerenah nurse2...
take care...

ღnFashyaღ said...

Akish!

1. Kita tak ucap tahniah lagi kat akish. Congratulation for ur 2nd baby!

2. Pegi check up kat mane eh? Still kene bawak sijil nikah ke? Adoi, mane pulak sijil nikah ni. hahaha.

3. Kalau ikut kiraan, kita pun peknen sama dengan akish 13 weeks, tapi pegi scan doc cakap baby kite kecik macam 9 weeks.

4. Kita pun sama banyakkkkkkkkk sangat angin keluar kot badan ni. tension tau. Selamba je dalam ofis sedawa. Kahkahkah...

5. Take care tau bonda dadif.:) semoga selamat semuanya...

wan nurul hezrina said...

wah seronookkan hamil semula..teruk gak procedure nak bukak buku2..isyk isyk

I WARN!!

i have no intention to show off or provoke anyone in any matter.
jika anda terase dgn ayat2 yg dikeluarkan, please feel free to leave frm here....
diz is our life/ my own blog....diingatkan
DO NOT
ever copycat the idea of my backdated articles/photos WITHOUT my permission please...
if u'r posting any backdated entry of mine on u'r latest post..please keep my link credited..
Just be nice...

Happy reading...!!