Jul 14, 2016

amek report card

lupe pulak nak snap surat yg abam bagi untuk parents datang utk amek report card.
bile ek date dia?
hoiii banyak nau bende aku lupe.
tula peram lame nau cite. sudahnye lupe.
naseb ade gambo snap.

tak ingat la yg pasti hari ahad.
pasal en.abe kene keje.
so aku datang sorang.

amek slot pukol 9.30.
bangun pukol dalam 7 lebih.
siap2 kan abam, kol 9 gerak ke sekolah.
naseb parking still banyak lg.
naek ke kelas ade 1 parents tgh ckp ngn cekgu.
2 parents tgh tgu.
so aku org ke 4.
ok la...tgu2..kite snap sket2 le bam




sampai la masanye.
result semuanye dah tau awal kan.
so eksaited aku lebih kepade nak tau progress & sikap abam kt skool macam mane.

#alhamdulillah!
sangat impressive dgn komen teacher.

antara yg aku ingat 

1. hadif is the 1 top boy in the class
2. sgt rajin tolong teacher wong dlm kelas. 
3. sangat rajin baca buku time teacher tade dalam kelas
4. sangat fokus dgn ape yg teacher ajar
5. sentiase alert dgn ape yg teacher cakap
6. seorang yg sgt perfectionist
7. tulisan cina yg cantik
8. seorang yg sangat pendiam (dari umur 4tahun teacher selalu bilang begitu)
9. teacher kate i wish hadif can be a doctor or perdana menteri or sasterawan kerana dia sgt ber-talented dgn profesion begitu (nak nanges syukur time tu)

itu aje la yg aku igt.
tapi time teacher cakap macam hoiiii nak meleleh air mata ni!

owh ya time teacher bilang abam sangat rajin baca buku.
ini aku ade pelik la.
kat umah dia ni bukan seorang yg rajin utk baca buku.
tangok gambo dinasour/animal/kartun2 dia suke la.
tapi aku tak tau kalu dalam pade mase yg same tgk gambo tu dia ade bace.
pasal kelihatannye mcm tgk gambo aje.
ade gak aku bilang ngan teacher hadif kat umah tak rajin baca buku.
kalu suruh baca buku sampai bergado2.
teacher pon macam terkejot dgn ape yg aku ckp.
tp teacher berjaya meng-kool-kan aku dgn kate begini

"no worries, hadif sangat fokus & komited dalam kelas. so dia dah concentrate 100% kat sekolah.so dia balik rumah he need rest. time tu dia nak maen.dia nk tgk tv & others"

"ooooooo begitu ropenye... tapi still ok kan i suruh dia bace buku pon bukan 24/7 only 15 minutes siang & malam"

"its ok...slowly...dont stress too much"

baekla...


kalu tak salah ranking abam dalam 160++ budak hadif dalam 20++
takde laen yg perlu ucap hanye #alhamdulillah.
#syukur dibagi pinjam amanah Allah yg heibat.

owhhh lagi teacher ade kate basic hadif dah kukuh...tgl menten kan dia supaya dia teros sukses dlm pembelajaran dia.

owhh ade lg... paling best lagi kembang aku, teacher cakap 
" saya amat berterima kasih pade kamu kerana kamu ibu yg sangat prihatin & komited dgn pelajaran hadif. never missed out any homework. dan sentiasa buat hadif selalu bersedia. susah saya nak jumpe parents melayu yg sangat komited dgn pelajaran anaknye disekolah ini"

ko ghase????
ya Allah kalu kau tau teacher, aku nk yg terbaek utk anak2 aku

teacher cakap lagi dia pernah ade student kat sini yg perangai & kelaku same macam hadif.
yesss she is malay.
pendiam, fokus & komited dlm kelas.
dan sekarang tgh tgu panggilan universiti.
dia still keep in touch dgn student dia yg pernah dia ajar darjah 1 dulu.
owhhhh so sweet !
harap hadif berjaya seperti yg aku aku harapkan & teacher dia katekan.

memang takde laen hanye kejayaan dunia & akhirat utk anak2 aku...
pasal..
aku takde harta nak di bagi maupon diwarisi...
hanye pelajaran & agama aku lakik binik coba bagi habes terbaek.
berdoa seharian in syaa Allah tak pernah putus.
yg lelain aku berserah pade Allah.
itulah harapan aku Hadif Adam & Hadith Queshairy.
#alhamdulillah








1 komen tomen:

Maman Reen said...

Hensem hadif! Chinese look dari dalam gambar.. Hihihi Singgah dan follow sis.. :D

I WARN!!

i have no intention to show off or provoke anyone in any matter.
jika anda terase dgn ayat2 yg dikeluarkan, please feel free to leave frm here....
diz is our life/ my own blog....diingatkan
DO NOT
ever copycat the idea of my backdated articles/photos WITHOUT my permission please...
if u'r posting any backdated entry of mine on u'r latest post..please keep my link credited..
Just be nice...

Happy reading...!!