Apr 24, 2018

HAZE MOISTURIZER by Farah Lee

Ok kali ni nak gebang kat korang pasal moisturizer pulak.
Barang baik mustila share... ehhh bukan share :)
Jual kat korangs.

Tau tak korang walau korang kulit berminyak still kena pakai moizturizer aka pelembap.
Pasal dengan moisturizer akan balancekan balik hormon minyak yg hado kat muka kita tu.

Last year muka aku break out gila. Tak sure sama ada aku stop tati then pakai Kdoll. Cun boxs ke 2 aku pakai kdoll, muka aku ruam banyak gils!. Time tu masyaAllah memang menggelatat gila la aku cari solution acana nak elokkan muka.

Antaranya ko stop semua rutin skincare ko. KECUALI pencuci muka. Dan moisturizer. Time aku tu HAZErizer ni belum keluar lagi. Aku pakai brand safi. Lagi satu penting bahan yg perlu ko tengok kat moisturizer tu NO PARABEN, NO ALCOHOL dan WATER BASED. InsyaAllah slowly muka yg breakout tu elok. Macam aku gigih jugakla bertahan dari mekap bagai selama 2 bulan. :(

Ok lets aku cerita pasal HAZE MOISTURIZER by Farah Lee ni. Macam kau tau Farah ni kan pernah study kat Korea. So HAZE  ni pon diformalasi pon dari sana.

Yang penting HAZE ni 3 in 1.
Merangkap sebagai pelembap, pelindung matahari dan penyerah. Haaa gitu..penyerah.. bukan pemutih ye.

Harga pon tak mahal. Standart2 rega di Malaysia.
RM58. Pos rm8sm , rm10ss



Memang berbaloi ye. Moisturizer ni bukan untuk dipakai banyak2 mavcam pondesen. Pakai nipis saja. Kena pakai everytime. Walau ko stay umah. Macam aku. Kahkahaka. Barula muka siap sikit.



Bahan bahan yg ada kat HAZE ni :
1. Shea butter extract
-Mengandungi kandungan Vitamin A yang tinggi
-Melindungi kulit dr sinaran UV
-Mampu meratakan warna kulit
-Salah satu agen anti penuaan
.
2. Cucumber extract
-Menghilangkan bintik-bintik hitam diwajah
-Mengecilkan pori-pori
-Mengatasi masalah wajah berminyak
-Memperbaiki tona warna kulit
.
3. Aloe Vera -Merawat jerawat
-Anti penuaan
-Merawat sunburn pada kulit
-Melembapkan kulit wajah
.
4. Pitera 

-Melambatkan proses penuaan 
-Membantu mengurangkan masalah jerawat 
-Melembapkan kulit wajah 
-Membantu mencerahkan wajah 
-Mampu membantu menghilangkan parut
.
5. Vitamin E 

-Membantu memudarkan parut dengan pantas 
-Sebagai agen pelembap kulit 
-Membantu mengatasi masalah penuaan kulit 
-Berkesan dalam mencegah dan membaiki kerosakan radikal bebas 
-Berkesan melegakan selaran matahari kecil (sunburn)
.
6. Collagen 

- Anti Penuaan 
-Merawat kulit luka dengan pantas 
-Melembapkan kulit 
-Mencerahkan kulit
.
7. Pearl Powder 

-Memutihkan muka dan badan 
-Menghapuskan jerawat 
-Membaiki struktur kulit
-Menghilangkan kulit berminyak 
-Mengecilkan liang pori
.
8. Alpha arbutin 

-Mencerahkan kulit Wajah 
-Mengurangkan bintik-bintik hitam 
-Mencegah pigmentasi pada wajah 
-Mengelakkan kulit daripada terkena selaran matahari 

So korang yg masih tercari cari pelembap/ sunscreen/UV protection/Brightening inilaa masa korang grab HAZEturizer ni. Memang berbaloi!

Sesuai untuk kulit kering, berminyak jugak sensetif.

Wasap sekarang tau 0182777794
018 2777794
0182777794
0182777794


0 komen tomen:

I WARN!!

i have no intention to show off or provoke anyone in any matter.
jika anda terase dgn ayat2 yg dikeluarkan, please feel free to leave frm here....
diz is our life/ my own blog....diingatkan
DO NOT
ever copycat the idea of my backdated articles/photos WITHOUT my permission please...
if u'r posting any backdated entry of mine on u'r latest post..please keep my link credited..
Just be nice...

Happy reading...!!