Dec 23, 2015

preparation darjah 1

lameeeeee tak hapdate kennnn.
dalam lame tak hapdate.
macam-macam perkara jugak berlaku.
later cerita la.
sekarang nak cerita pasal persiapan sekolah abam.

tahun depan abam dah darjah 1.
sekolah kat area-area rumah la jugak.
harap abam dapat serasikan diri kat situ.

ehhh nak cerite pasal persiapan la.
psl emosi tu nanti aku  cerite.
itu time orientasi.

untuk abam aku just sediakan 
2 lai kemeja putih utk sekolah pagi.
2 lai seluar pnjg.
2 pasang baju melayu utk sekolah agama.
3 lai stokin.
1 lai samping.
2 pasang kasut.
2 beg skolah.

lelain 
stationary dia.
botol air
tapau makanan.

aku beli ni tak selepuk.pasalnye aku nak servey rege.
yg aku dapat, hasil servey ni
1. ade pelbagai brand ikot kualiti kain
2. rege memasing  ikot kualiti which is aku rase berkualiti gak. rege pong ok.
3. brand canggih memang fix price & standardised.

utk phase 1, aku beli kat giant.
brand UNGGUL.
kualiti dia lebih kurang macam canggih gak.
cume ni keras skek kot...

nampak mak bz menerai kat anak.





dia tamo amek gambo....
haihhhhh


t-shirt putih JT brand RM8.40

beli t-shirt putih 1...
untuk baju sukan dia.
in case kot belom ade...
kot skool suruh makai dulu tshirt putih so senang dah hade.

1 pasang baju melayu RM28.90


Kemeja putih RM15.90
Seluar panjang biru RM25.90

so total utk baju, seluar & baju melayu kt giant adelah RM79.10++

stokin 3 pasang RM6++ tak salah. lupe la....

kasut kat giant beli Diadora RM tak hingat. kalu tak salah RM39++
ni aku tak snap gambo...
balik kang aku snap kt kotak ye.
gambo kasut pon aku tak snap.

untuk phase ke 2 aku beli kat Taman Teratai.
Name kedai Pasaraya KU.
time beli niiiii.oranggggg punyeeee la ramai!
murah kot.entah tak sure,
ni letak kat sini baru aku tau muroh ke idok.

Total RM85.10

RM13.90
beli kasut sarung aje...senang.
takde brand....
so kalu rosak or koyak idaklaaaaaa rase macam hoiiiiii...

same mcm first batch.
1 kemeja putih RM16.90
1 seluar panjang RM20.90
1 pasang baju melayu - kain licin RM25.90
1 samping RM7.50
1 kasut RM13.90

so total utk semua adelah dalam RM209.20. hohoiiii itu belom yuran & beg sekolah lagi ye korang. 

gituuuuu....
nanti igt nak beli lagi 1 pasang utk sekolah rendah.
tgk la keadannye camno.
tgk keadaan baju utk hari ke 3.
omak eh malas nak basuh baju hehari...
kalu tak ditukar mau comot anak aku hari ke 5 tu..
=)

so....
macam mane dgn korang?
dah siap baju2 anak ko?
time2 camni bole la aku ikot selera aku.
kang kalu abam dah beso konpem aku yg kene ikot taste dia.
makanye...sementare bole ikot taste aku.
kenela bijok berbelanje.
nanti aku update pasal yuran sekolah pulok ye...

selamat ber-shopping!!!!




1 komen tomen:

Rizziela said...

Setakat ni Haziq dah ada :

5 Helai kemeja Putih
3 Helai Seluar biru
1 Pasang Baju melayu (samping belum ada lagi) songkok pakai yg raya punya
2 biji beg sekolah (termasuk stationery)
2 pasang kasut sekolah - murah2 ajer... mgkn tambah 1 pasang brand bata.. tp tgk budget gak
3 Helai t-shirt putih (baju dalam)

I WARN!!

i have no intention to show off or provoke anyone in any matter.
jika anda terase dgn ayat2 yg dikeluarkan, please feel free to leave frm here....
diz is our life/ my own blog....diingatkan
DO NOT
ever copycat the idea of my backdated articles/photos WITHOUT my permission please...
if u'r posting any backdated entry of mine on u'r latest post..please keep my link credited..
Just be nice...

Happy reading...!!