Aug 7, 2015

Aidilfitri 2015

baru nak hapdape chuolls.
haih!
bz mem-filing.
tak sudah-sudah menukor sistem file.
lepas ni kalu tukor lagi jugak.
aku tak taula nak kate hape.
dokumen nye same je jugak.

ehhhhhh
nak cite pasal raye ke pasal keje ni?

raye tahun ni.
macam biase.
macam tahun-tahun lepas jugak.
malam sebelom raya, raya pertama op coz la di rumah ayah bonda tercinta.

cume, agak tak berape seronot pasal ayah aku tak berape sehat kan.
lagi macam aku, adik beradik 2 ketol aje.
along aku umah pon dekat-dekat je ngn umah mak ayah aku.
so memang meng-harap pade mak ayah aku je la ponnn kalau nak beraye.










tu semua malam last puase 2015.




  
  

 




makanan raya paling oseeeemmmm sekali!
aku tak sure sejak bile aku pandai makan burasak.
kalu aku tau dia punye sedap sampai tak terkata......
memang dr  kecik aku dah makan.
dah tua-tua senjaaaaa la baru hegeh pandai makan.

gigih oder sebelom puasa.
next year nak oder lebih.
diz year berebut-rebut makan...
tihihihihihi










hensem dua-dua dipagi raye.
si abam pepagi dah mengarok.
pasal taknak pakai jubah ni.
dia kate macam girl punye baju.
bahahahahhahahahahaha


adik & abam







besoooo dah dia niiii

=(






kemaeeeennn susah nak aturkan budak-budak nih.
ade saje yg tak ok...
sabooooo jelaaaaa
nak-nak sidedek tu





 along se-family.






iniiii pon kemaennnn la susah...
hahahahahhahaha
bole jadi bergadohhhh nak tangkap gambo punye pasal

ni jela ponnnnnn gambo gedik lakik binik...
gambo sefamily kat kamera takde...
kat henpon hado....
up next time la.


utk ibu bapa jugak mertua...




part salam mintak mahap.
part yg paling syahdu tiap tahun...
lepas salam-salam...
terus gerak pegi umah atok aku pulak.
umah atok aku takde snap.
pasal memasing sebok mengemas jugak sebok melantak lagi

singgah kubur atok & nenek belah ayah...
ayah tak ikot.
tinggal kat umah.
so aku se-family, along n family & mami saje yg pegi beraya.



anak lelaki no 2

anak lelaki no 1

bonda aku yg tercinta


mami - aku - along


ini time pegi raye kat umah paling wajib pergi lepas pergi kubur.
umah nek timah

burasak dia....
walahhhhh!
setap ya amat!
paling win memang makan dengan asam pedas ikan parang!
selit skek dgn ayam kicap



time ni mak ngah aku pon hado dgn anak & cucu dia
so merrier la skek 

=)

siannn nek timah pon tak berape sehat

=(

tengokla anak aku dah rope hape dahhhh...
dgn 2 pupu dia..
danial 5 tahun

acah-acah posing

banyak gileeee kulit kerang koooo...
cantik!
  
budak moody.penat berjalan
  
pak oteh aku...
paling sayang lepas arwah uda

airil.anak kazen aku

pak oteh & family dtg beraye



ni  dah kat umah mentua aku....
raye ke 2.





tu kazen-kazen belah lakik aku.
muda remaja chuolsssssss

elok dedek tgk org ramai...
muke tak malu maen letak aje bontot dia

nak ngecek kuih raye ropanyeeeeeee






abam dgn 2 pupu belah babah dia pulak.
aniq



dedek dalam cobaan nak buat peace


eli & family

naps & family



mak abah dgn menantu-menantunye

^____^


mak abah dgn anak lelakinye

dgn biras -etty


mertua ku

=)

  

dah sampai umahhhhhh

diakihiri dengan muke puan tanah kedaung...
still bolekan 
aku nak ucapkan
selamat hari raye
mahap zahir & batin

=)





1 komen tomen:

AMIIZAA said...

selamat hari raya akish & famili...dah besar dah dadif tomei2...adik pon dah boleh jd gang:)

I WARN!!

i have no intention to show off or provoke anyone in any matter.
jika anda terase dgn ayat2 yg dikeluarkan, please feel free to leave frm here....
diz is our life/ my own blog....diingatkan
DO NOT
ever copycat the idea of my backdated articles/photos WITHOUT my permission please...
if u'r posting any backdated entry of mine on u'r latest post..please keep my link credited..
Just be nice...

Happy reading...!!