Nov 8, 2013

Q&A - Tabita


entah kenape....rajin pulak aku nk mengupdate belog...lagik..cerite pasal tabita...tak kesahla update pasal apekan...asal ade upate...dari terbengkalai belog ini...


aku as dropship/seller kecik selalu gak dapat soalan cepumas dr customer..yg kekadang aku rase soklan tuh...ya ampun..mcm tak masok diakal...tapi..tidak ngape..pasal customer kan...dan aku pon pernah mengalaminye...so..tidak la boleh aku nak merengus!

so cekidaut!!!


Q - Tabite skincare sesuai utk semua jenis kulit?
A -  Of coz darling-darling semua...utk kulit normal.. utk kulit jerawat, kusam, sensetif, kurang bermaya. dan sesuai utk ko yg berumur 18thn - 50++

Q - Wanita yg preggy/ BF baby boleh makai Tabita skincare? Dlm catalog ade tertulis tidak sesuai...betol ke?
A - Ekceli mane2 produk skincare pon mmg tidak digalakkan pade wanita yg preggy / bf .Time preggy..hormon kite tak menentu..ade yg sensetif. macam ruam, bintik2 hitam..ade jugak  yg ok..so depends pade hormon ko...tp selalunye aku advice kalu takot nk gune...just SKIP smooth lotion..yg lelain..ko boleh teroskan pemakaian..

Q - Kenape wajah saye takde pengelupasan. Dah nak 1 week saye makai tabita?
A - Pengelupasan berlaku hanya pade kulit wajah yg punya sel-sel kulit mati yg teruk untuk memastikan kotoran-kotoran sel kulit mati itu keluar. Jika tiada pengelupasan, bermakne kulit ko  sgt elok dan sesuai dgn product ini. Tetapi amek masa utk melihat perubahannye. Teruskan sahaja pemakaian tabita ini kerana ko pasti puas hati dengan perubahannye nanti!

Q - Kenape wajah saye mengalami pengelupasan yg sangat teruk? muke naik ruam2 dan bengkak?
A - Jike berlaku pengelupasan yg teruk sehingga membuat wajah ko bengkak dan naik ruam, teruskan pemakaian spt biase.Tidak perlu berhenti, tetapi hanye perlu kurangkan smooth lotion. Mungkin sebelum ini ko pernah try any product peeling yg kuat atau kulit ko memang sensetif  dgn bahan2 semulajadi. Teruskan kerana ia akan kembali normal dan kulit akan bertambah cantik.

Q - Adekah Tabita skincare mempunya lesen KKM?
A - Tabita skincare tak mempunya kelulusan KKM di malaysia kerana ini adelah product Indonesia. Di Indonesia lesen KKM dah diluluskan.

Q - Adekah kulit kite akan nipis jike pengelupasan berlaku?
A - Kulit tak akan menipis. Kerane pengelupasan berlaku hanye 3hari - 2 week shj. After 2 week, pengelupasan akn berhenti dan kulit akn menjadi lebih licin dan cantik dr sediakala. Tabita tak akan ade mengelupas pade hari pertame ko pakai. Macam yg kite tau  heboh org kate tabita ni merosakkan kulit dan menipiskan kulit. Ini semua kerane penyalah gunaan product palsu. Jadi be careful dgn product palsu. Tabita tidak seperti product-product lain yang seringkali berlaku pengelupasan walaupon sudah pakai hampir setahun.

Q - Adakah kulit akan rosak/kusam jika kite berhenti memakai tabita skincare? Ape yg akan berlaku jike berhenti menggunekan tabita?
A - Kulit akan lebih kusam, jerawat akan mule naik dan kulit tidak akan bersih licin seperti  kite memakai tabita skincare. Ini kerana, setiap product juga akan berlaku perkara yg sama. Jika kite stop pakai, kulit kite bebas dgn udara yg kotor , cuaca yg tak menentu, matahari yg panas. Kalau kite tak protect dgn skincare, kulit akn jd lebih teruk.unless ko stop pakai tabita...nak try skincare yg laen supaya kulit kekal bersih & licin

Q - Kenape wajah saya mule tumbuh jerawat? dulu tiada masalah spt ini. adekah kulit saya sudah nipis & tidak sesuai dgn tabita skincare?
A - SALAH! kite adelah wanita. Spt yg kite tau, semahal-mahal mana product pon, hormon wanita sering berubah-berubah. Contoh, wanita akan mula naik jerawat ketike period berlaku. Ade wanita akan naik jerawat bile selalu memikirkan tentang masalah. Dlm kate laen  stress..! Ini juga adalah salah satu penyebab jerawat mula tumbuh. Mungkin jugak faktor cuaca udara yg tidak elok dikawasan luar dan mungkin juge disebabkan penggunaan mekap yg tidak sesuai dgn kulit @ terlalu tebal . Ini adalah normal kepade wanita. Jike ko tak selesa dgn jerawat yg tumbuh tuh..bolehla pakai ACNE CREAM yg akan kecutkan jerawat tanpa tinggalkan parut.

Q - Adekah Tabita skincare sesuai utk lelaki?
A - No problem punye kalu lelaki pon nak pakai tabita nih..

Q -Adekah selepas menggunekan Tabita skincare, tidak dibenarkan utk memakai mekap?
A - Tabita skincare adalah utk melihat wajah kita lebih cantik tanpe mekap. Tiada masalah utk kulit kite pakai mekap lepas gune tabita skincare. Tetapi tidak digalakkan kerane spt yg kite tau mekap adelah punca utama kulit wajah rosak & kusam. Jike selalu memakai mekap , pastikan dicuci dengan bersih dan diremovekan terlebih dahulu sebelum dicuci menggunekan facial soap.


so..dengan ape yg aku explainkan sikit2 nih..harapnye pahamla dan kurangla sikit curious dihati,,,,

nak try tabita? atau stok ko dah abes? atau ko mencari loose time.??



TRIAL SET -  RM150
REGULAR SET - RM280
EXCLUSIVE SET - RM310



LOOSE ITEM:

FACIAL SOAP - RM106
SMOOTH LOTION - RM106
DAILY/NIGHTLY CREAM REGULAR -106
DAILY / NIGHTLY CREAM EXCLUSIVE -126
TRIAL EYE/ ACNE/ SPECIAL CREAM - RM66
EYE CREAM - RM126
ACNE CREAM - RM126
SPECIAL CREAM -  RM136
FACE POWDER -RM126
BODY SCRUB -RM126
HAND & BODY LOTION -RM66
TRIAL MATTE FINISHING -RM66
MATTE FINISHING - RM146
SERUM VIT E - RM136

(ALL INCLUDE POSTAGE KECUALI SABAH SARAWAK)

kemon peeps!!! do sms/whatsapp/wechat/fb
0182777794



0 komen tomen:

I WARN!!

i have no intention to show off or provoke anyone in any matter.
jika anda terase dgn ayat2 yg dikeluarkan, please feel free to leave frm here....
diz is our life/ my own blog....diingatkan
DO NOT
ever copycat the idea of my backdated articles/photos WITHOUT my permission please...
if u'r posting any backdated entry of mine on u'r latest post..please keep my link credited..
Just be nice...

Happy reading...!!