May 19, 2016

sensory

nampaknye aku kene pikirkan another option skool untuk dedek.
dedek nampaknye tak bole catch up dengan skool dia sekarang.
ye la skool sekarang kan dia kene cover 3 bahasa.
bahasa malaysia, bahasa inggeris & bahasa cina.
skool tu ok sebenarnye.
cume kureng sesuai utk dedek.

ape skool yg bagus utk budak yg ade masalah sensory.
dedek ade sikit problem kat sensory dia.
senang kate sensory dia belom cukop matang.
tu pasal cara dia grasp pensel belom kuat.
cara fokus which is sensory mate dia pon blom matang.

dan yg paling penting kene ajar dia 1 bahasa dulu.
ade sekali tu member FB aku datang anto megi, anak dia sebaya dgn dedek,
elok aje dia ber2 berkawan.
bole ber-komunikasi 2 hala.
cume daniel cakap betol dedek still bubbling.

last week bawak p terapi. ngan OT,  try dapatkan confirmation dr dorang dedek ni ade ciri autisme ke tidak sebenarnye.

2-2 pon kate austime bukan mcm begini.
budak autisme takde ciri pade tingkah laku dedek.
dedek cume delayed bercakap & sensory.
itu saje.
bole dilatih & diasuh katenye.
dgn syarat parents bg kerjasama dgn ot & st utk same2 buat terapi.
begitu.
#alhamdulillah.

la ni tgh nk servey skool baru utk dedek.
jugak gigih le memalam bg exercise kat dedek.
dalam pade mase yg same kene bg tumpuan gak kt abam.
kene make sure 2-2 buat aktiviti memasing memalam.
weekend memang aku bg pelepasan sikit la memasing.
maen tgk tb.
cume mengaji ngn sesikit bace buku.

owhhh ya..abam dah abes exam..
result pon dah ade yg dah dapat.
gile!
darjah 1 pon ade exam komputer.
tah hape2...
aku dulu kenal komputer lepas spm.
ni drjh 1 sebok nak exam komputer bagai.
tak perlu kot...
baek score dlu pade subject2 yg penting pade duniawi ni.
hahahahhahaah
owhhhh akhirat lagi penting...dari komputer yg lepas spm patotnye baru tau!



0 komen tomen:

I WARN!!

i have no intention to show off or provoke anyone in any matter.
jika anda terase dgn ayat2 yg dikeluarkan, please feel free to leave frm here....
diz is our life/ my own blog....diingatkan
DO NOT
ever copycat the idea of my backdated articles/photos WITHOUT my permission please...
if u'r posting any backdated entry of mine on u'r latest post..please keep my link credited..
Just be nice...

Happy reading...!!