Aug 22, 2014

#throwback admitted


raye 2014 memang raye yg tak dapat nak dilupekan...
dan rasenye..ini kali kedua raye yg paling tak best yg pernah aku alami...
first time dolu...
tak hengat tahun bile..
ayah aku sakit...
memang tade kemane time tu...

ini kali kedua..
cume tak berape sadis...
bukan kene pade raye pertame...

dedek dh start macam tak sedap badan seminggu sebelom raye..
tp dia demam hari jumaat 25/7/14..
half day keje..
rushing balik bawak dedek g klinik pakar kanak2 england..

raye pertame dia dh ok...
tp mate dia still nampak layu lagi..

raye ke2...dia dah start cranky..
serba tak kena..
badan dah start dedar2 balik...
tak tahan dia asik menanges...
aku request kt chenta hati balik rumah...
psl raye ke2 tu mmg time kat umah MIL...

raye tu kan..
mmg ade skip2 makan ubat la..
nak2 antibiotik...(my bad!)

selama 1 minggu tu..demam dia on off...
asal menjelang petang dedar..
makin malam..makin panas..

ari senin 4/8/14
aku ckp ngn parents aku..
tak bleh nak tahan lg...
ubt demam dah abes..
tp panas dedek still on off..

owhh mlm ahad tu aade la jugak bawak dedek g ber-urut..
kot badan dia tak selesa kan...
ke ter-tegur ke....
tp psl mlm tu tempeture dia naek..
owhhh tuhan...
memang tak bole jadik..

bangun pagi teros decide bawak dedek pegi Johor Specialist...
nekad...
kalu kene admit pon tak ngapela..
pasal dah lame sgt dedek demam...

masok klinik..
dokter cek2...
dada dedek bunyik kuat...
kene tahan utk amek darah & xray...
konpem...ade sikit jangkitan paru-paru..
owhhhh tuhan...
tabah la hati...

settle2 sume...
mlm tu cek in bilik...

teros nurse ajak kasik dedek makan ubat...

huiiiiii mak haiiii.
ini memang aku tak boleh terime..
teros fobia aku..
nurse yg bg dedek ubat tu...
memang kejam! kejam!
tak sanggup aku nak nengoknye...
berjurai air mate dedek..
lagi laju berjurai air mate aku...
sampai drip dedek berdarah2 pasal step nurse yg kasik ubat tu...
huh! memang tak bole blah!
aku memang fobia...

teros ckp ngn chenta hati..
"b...sayang tak bleh nak jage dedek...
sayang takut time nurse kasik ubt nanti..."

lastnye...malam hari chenta hati jage dedek..
siang hari aku jage dedek...

dan chenta hati manyak cerdik..
dan pasal dia pon tak sanggup nak tgk nurse tu bg ubat kt dedek..
"nurse...takpe...u just siapkan ubt..letak situ..i kasik sendiri..utk nab pon same..u ltk ubt..i kasik"

lega....

kite pakse....kite mak bapak...
tidak la kite rase kejam sangat kan..
yg penting idak la sampai berdarah2 drip dedek..



kalu zoom kat gambo ni...
air mate dedek ade lg bertakung kat mate dia....
Allah!

sambung lg nanti ye...



0 komen tomen:

I WARN!!

i have no intention to show off or provoke anyone in any matter.
jika anda terase dgn ayat2 yg dikeluarkan, please feel free to leave frm here....
diz is our life/ my own blog....diingatkan
DO NOT
ever copycat the idea of my backdated articles/photos WITHOUT my permission please...
if u'r posting any backdated entry of mine on u'r latest post..please keep my link credited..
Just be nice...

Happy reading...!!