Sep 24, 2012

after 3 months...


tak sure aku ade cerite kat sini pasal tengah berpantang dan after berpantang lepas beranakkan bebeh Q...

time berpantang hari tuh...kan aku dah kuar umah time 2 minggu......kuar tuh ade ade timbang la berat badan aku berape....skali timbang2...berat badan iols udah 54kg uols....weeeee......time peknen hari tuh berat badan aku mencecah 64kg..... resit dia tah kemane tah..kalu ade lagi...boleh jadik bahan bukti kat uols semua......aha....itu hasil kerja keras aku bf bebeh Q siang malam..tiap 2 jam...pam lagi tiap 3 jam...itu pasal dlm time 2 minggu..berat badan aku bleh turun 10kg...wow!!!! time tuh..aku mmg percaye akan kate2 orang....kalu nak kurus cepat....sile bf kan bebeh anda!!!

aku naek kerja...after 60 hari = 2 bulan...amazing!!!! suar kerja aku semua dah muat dipakai uolsss!!!!!hadoiii...aku sendiri rese cam terkagom sekejap...macam tak percaye...

finally...hasil usahe keras aku selame berpantang 2 bulan tuh...nampak jugek hasilnye....idakla aku kene kutuk gile vavi kat opis macam time aku beranakkan dadif dulu....pengalaman mengajar iols hokey....serikssss!!! kehkehekehekeh.....credit...and many thanks to "miz lazeer" pasal mengutuk aku gile vavi punye.....dan la nih badan pompuan tuh pulek mencanak2 naek mcm vavi...kehkehkehkehkkkeh...time ni aku pulak gelakkan dia.......

berat untuk 3 bulan..hari tuh aku timbang 52kg....better owh.....sgt better aku rase....pasal..time peknenkan dadif berat aku 62.5kg...after beranakkan dadif berat badan aku menten turun 53kg.....huhhh...sangat membanggekan!

and....orang  kate lepas aku beranak nih muke makin berseri2...awwww..!!!orang yg kate ye...bukan aku yg masok bakul angkat sendri....ngeeeeeee....

ape yg aku gune...ape yg aku makan....biarlah rahsia....nanti orang kate kerakkk = riak  pule....apepon....hasil untuk meng-up kan diri sendiri..adelah untuk suami tersayang...dan untuk kepuasan diri sendiri......bukan untuk orang laen...dan sekarang baru aku paham..kenape mommy aku selalu dok melawa walaupon dok umah je....memadai dengan pakai bedak nipis...lipstik dan celak.....idakla muke pucat melesi...somi nak tengok pon tak lalu...kalu dah muke pucat....serabut..kusut masai.....

upsss....ramai gak yang kate..aku over after beranakkan bebeh Q nih....bukan over ye darling2 semua...ini untuk mementenkan diri sendiri....jugek memberikan keyakinan diri sendiri...lagi....bile dah beranak 2 nih....lagik ko kene upkan diri ko...takkan ko nak kelihatan selebet dan selekeh..mementang penat dgn anak2...penat dgn kerja seharian ...dah beranak pinak....kenot ye darling2 kuh......badan kene sentiase jage....personaliti musti dimenten....nanti....somi tak lalu nak pandang....dok pandang yang laen....aaaaaa camno?????

just my 2 cents....up to korang la kan....camne nak jage personaliti memasing....bagi aku....aku memang suke tengok pompuan cantik...lagi aku rase salute...bile pompuan tuh ade anak kecik....tp ttp menten! i loike....

dan terpulang jugak pade somi2 ko....same ade suke yg natural...suke yg biase2...suke yg cun...suke yg kurus...atau suke yg gemok...

tp ingat...dalam2 tak kisah tak kisah seorang somi...berjaga2 itu adelah perlu dan wajib....



^_______________________*



=)




2 komen tomen:

♥ Wina ♥ said...

wina nie jenis susahhhhh nak kurus..buatlah ape pun...mencik!

jelessss dengan kamu uhuhu...

♥ Wina ♥ said...

wina nie jenis susahhhhh nak kurus..buatlah ape pun...mencik!

jelessss dengan kamu uhuhu...

I WARN!!

i have no intention to show off or provoke anyone in any matter.
jika anda terase dgn ayat2 yg dikeluarkan, please feel free to leave frm here....
diz is our life/ my own blog....diingatkan
DO NOT
ever copycat the idea of my backdated articles/photos WITHOUT my permission please...
if u'r posting any backdated entry of mine on u'r latest post..please keep my link credited..
Just be nice...

Happy reading...!!