Dec 10, 2010

geram aku neh hah...


aku geram ko tau tak????

sakit pinggang aku diterajang oleh lil dadif...walaupon...dia tek sengaje...dan tak tau ape2...aku ttp geram juge...pasalnye....udah diulang 100 kali aku soh dia dok diam....men la permainan yg dah diberi...dan mmg dia men sendiri..tp men tombang2 kan badan dia...lastnyer tercepuk kat aku neh hah....

hangen!!!!!!

mmg konpem la kene cubit...plus kene piat telinga kerane tak mendengar kate....


ape lagi..menejerit nangess la dia..tp mmg tak bleh blah langsong dadif neh tau...time aku dok marah dia...soh dia diammm....soh dia katop mulot..dia katop mulot dia dgn tangan..hadoila....paham la plak ape yg aku kate kan????c.....mmg saje nak soh aku hangen kannn......tp dr nak marah tuh...aku leh tergelak sket....cepat2 kaver...kalo tak..nnti bile aku marah..kang dia hengat aku memain...

bile dia cam dah kool sket...baru la aku pujuk dia balik...


aku neh yg benornyer dah cobe daye upaye utk kurangkann baran...menjerit..dan nek tgn pade dadif...tp....haihhh...mmg setan bnyk kot kat badan akuu..pity dadif... =(

any tips tak mommy2 sekelian.....lagi2 bile ade anak2 baya2 gini..kan tgh hyper...nakal...dan lasak...utk kentalkan lagi kesabaran tuh????


....if 1 day dadif ade bace blog bonda neh...
bonda nak dadif tau...bonda sayang...sayang yg hamat pade dadif........bonda mau dadif tau itu aje!!!!

tsk..tsk...tsk....

3 komen tomen:

Softtouch [Hanim] said...

biasalah tu kish baran2..sy pun sama..kdg2 bila tgh marah tu xsedar kita menjerit n ternaik tangan..kene byk2 sabar lah kot..bwk istighfar byk2...

Isma said...

hehe..normal tu..daania pun same sgt aktif n lasak, kdg2 mmg naik suara eventhough try to control. tp kan ade bace kat website baby, kalo anak kite tantrum or usik ape2..kite buat dek jek n jgn layan n jgn marah.. nnti die stop sbb diorg ni nak attention jek. slalu gak buat and it works. kdg2 daania duk usik2 speaker tv kat dpan, i buat2 tak tgk or buat tido.. suprisingly die stop, haha..kalo once ckp no..hmm, makin die usik

cume kdg2 kalo die dah mmgang bende2 kaca n cm nak jatuh / or even dh jatuh tu yg i pun termelenting tuh..hahaha. so slamat mncube!

Zur@ZaRi said...

no komen la... tapi kalo boley biar la lebey bersabar kan=)

I WARN!!

i have no intention to show off or provoke anyone in any matter.
jika anda terase dgn ayat2 yg dikeluarkan, please feel free to leave frm here....
diz is our life/ my own blog....diingatkan
DO NOT
ever copycat the idea of my backdated articles/photos WITHOUT my permission please...
if u'r posting any backdated entry of mine on u'r latest post..please keep my link credited..
Just be nice...

Happy reading...!!